Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Magnus Åbergsgymnasiet, i Trollhättan
Antal elever
Antal elever: cirka 240 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 222,5
(medelvärde: 265,7)
Antal elever
Antal elever: cirka 240 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 222,5
(medelvärde: 265,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi på Magnus Åbergsgymnasiet

Är du intresserad av samhällsfrågor? Nyfiken på hur det är att driva ett företag? Eller vad som är rätt och fel enligt lag? Då har du hittar rätt!

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program med inriktning på juridik eller ekonomi. Detta är ett program för dig som vill ha en bred grund efter gymnasiet och är intresserad av yrkesspår inom ekonomi, juridik, entreprenörskap.

Vi erbjuder en utbildning där du utvecklar dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, företagande, juridik och psykologi. Du får lära dig vad som krävs för att starta och driva företag. Om affärsplaner, ledarskap, organisation, entreprenörskap och marknadsföring. Här får du även verktygen för att arbeta målinriktat och kreativt och utveckla din samarbetsförmåga.

Utbildningen bedrivs i samarbete med näringslivet och genom Ung Företagsamhet får du starta och driva ditt eget företag utifrån din egen affärsidé.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Arbete efter genomförd utbildning

Många som har gått Ekonomiprogrammet kan direkt efter studenten arbeta som bokföringsassistent, löneassistent eller säljare. Exempel på yrken efter vidare studier är civilekonom, revisor, jurist, advokat, marknadsekonom, mäklare, logistiker, försäkringstjänsteman, mäklare, reklamare eller säljare.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Magnus Åbergsgymnasiet
Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Här finns den större skolans möjligheter, med de lilla skolans trygghet. Här blir du så mycket du kan! På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller som tillsammans skapar framtidens arbetsmarknad. Vi har ett stort...

Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad