Visa gymnasium.se som: Mobil
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 140 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 227,5
    (medelvärde: 279,9) * statistik från 2021

Om utbildningen

Plugga Juridik på Folkuniversitetets Gymnasium i TrollhättanUtbilda dig till advokat eller affärsjurist på Figit

Känns det spännande och kul att syssla med ekonomi, företagande eller entreprenörskap i framtiden? Tycker du att det är intressant med samhällsfrå­gor, juridik eller resursanvändning? Tror du, precis som vi, att framtidens företagare ser hela världen som sitt arbetsfält och därmed behöver språkkunskaper och förståelse för omvärlden? Då är Ekonomiprogrammet på Folkuniversitetets gymnasium något för dig.

Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik

På Ekonomiprogrammet får du lära dig hur företag fungerar, utvecklas och marknadsförs. Du kommer få studera och analysera samhälle, näringsliv, resurshandling, miljö och juridik. Du kommer tillsammans med dina kompisar i klassen starta och driva ett UF-företag. Du kommer få skriva en egen affärsplan och starta företaget helt på egen hand med stöd och hjälp från lärarna. På inriktning Juridik läser du kurserna: Affärsjuridik, Rätten och samhället, Filosofi och Psykologi 2a

Internationell profil

Skolan har en internationell profil, vilket innebär att vissa delar av undervisningen sker på engelska. Detta kommer förbereda dig på att kunna arbeta och studera utomlands. Du får också möjlighet att ta Cambridgecertifikat (ett internationellt erkänt språkdiplom) som bevis på dina engelska språkkunskaper.

Framtiden efter Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik

I framtiden kan du studera till affärsjurist, advokat, diplomat, affärsutvecklare, freds- och konfliktforskare och politiker.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

I framtiden kan du studera vidare till affärsjurist, advokat, diplomat, affärsutvecklare, freds- och konfliktforskare och politiker.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan

FIGIT - VÄRLDENS MÖJLIGHETER

Välkommen till skolan mitt i händelsernas centrum. Vi är den internationella, högskoleförberedande skolan i det lilla formatet. Alla våra utbildningar har inslag av undervisning på engelska, våra elever får egna datorer, får resa utomlands tillsammans och erbjuds att ta Cambridge-diplomet...


Läs mer om Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan

Garvaregatan 13
461 30 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.folkuniversitetet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information