Folkuniversitetets Gymnasium i TrollhättanFigit - För dig som vill lyckas i Sverige eller utomlands

Om du vill utvecklas, ta ansvar och jobba mot högt satta mål – då skall du välja Figit - Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan. Figit är en liten skola i centrala Trollhättan med en familjär atmosfär som gör att alla känner sig delaktiga. I princip alla som går ut från skolan blir högskolebehöriga och det beror mycket på de duktiga lärare som finns på skolan.

En liten gymnasieskola – i centrala Trollhättan med elevinflytande

Folkuniversitetets gymnasium ligger mitt i centrala Trollhättan, i samma hus som stadsbibliotek, biograf och konserthus. Figit utmärks av en nära relation mellan elever och personal och här känner sig alla elever respekterade och får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och behov. Elevinflytandet är avgörande för trivsel - därför är eleverna med och utvecklar skolan genom klassråd, elevråd och dialog med lärarna. Eleverna får också vara med och påverka genom att vara med vid anställning av nya lärare samt utforma undervisningen tillsammans med andra elever och lärare.

Pedagogik som förbereder dig för högskolan

På Figit får du gå utbildningar som gör dig förberedd för vidare studier på högskolan efter gymnasietiden. Undervisningen är i hög grad verklighetsbaserad och bygger på händelser som är aktuella just vid tidpunkten.

Skolans duktiga lärare är en stor anledning till varför Figit är en så omtyckt skola och de finns där för dig under din gymnasietid för att du ska utvecklas både kunskapsmässigt och socialt.

Internationell skola utan vinstintresse

Figit är en internationell skola som ger dig mod och möjlighet att ta dig ut i världen. Delar av utbildningen ges på engelska av lärare med engelska som modersmål, vilket ger goda språkkunskaper. Skolan erbjuder även alla att ta ett Cambridgediplom i engelska, som fungerar som bevis på dina engelskakunskaper. Skolan reser också utomlands för att uppleva andra länders kultur, historia och samhälle.

Figit är en friskola utan vinstintresse som inte har några fackliga, politiska eller religiösa intressen. Skolan ägs av en stiftelse som är kopplad till Göteborgs Universitet.

Kontakta Figit om du vill besöka skolan, så kan de ordna en tid när det passar för dig att komma och hälsa på!

Ladda ner FIGIT's skolbroschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Garvaregatan 13
461 30 Trollhättan

www.folkuniversitetet.se

För att beställa information från Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.