FIGIT - VÄRLDENS MÖJLIGHETER

Välkommen till skolan mitt i händelsernas centrum. Vi är den internationella, högskoleförberedande skolan i det lilla formatet. Alla våra utbildningar har inslag av undervisning på engelska, våra elever får egna datorer, får resa utomlands tillsammans och erbjuds att ta Cambridge-diplomet som öppnar dörrarna för studier utanför Sverige. Här förbereds du för att ta steget ut i världen.

Folkuniversitetets Gymnasium är en skola med personlig atmosfär, belägen i kulturhuset i Trollhättans centrum med närhet till bibliotek, muséer, kommunikationer, caféer, affärer, högskola och mycket annat. Vi har tagit vara på det lilla formatet och vi sätter stort värde på trygghet och studiero. En mindre skola, med starkt elevinflytande och delaktighet, gör det lättare för oss att se alla.

Det finns tre program att välja mellan: samhäll, ekonomi och estet. Inom varje enskilt program finns också valbara inriktningar. Gemensamt för alla är att varje elev får en bred högskoleförberedande utbildning med internationell prägel, oavsett om du vill jobba med bild och formgivning, film och teater, samhälle och kultur eller ekonomisk och juridik.

FIGIT är en friskola utan vinstintresse som inte har några fackliga, politiska eller religiösa intressen. Skolan ägs av en stiftelse som är kopplad till Göteborgs Universitet.

Välkommen till en skola som förbereder dig för framtiden!

Kontakta oss om du vill besöka skolan, så kan vi ordna en tid när det passar för dig att komma och hälsa på!

Ladda ner FIGIT's skolbroschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan
Trollhättan

Antal elever per lärare 2018

Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan 13,4
Trollhättan 11,6
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2018: 257

Ekonomiprogrammet

15,0 93,8 % 88,2 %
  Trollhättan Sverige År
Totalt antal studerande 33 2018
Genomsnittlig betygspoäng 15,0 13,6 14,6 2018
Andel behöriga till högskola 93,8 % 85,5 % 91,5 % 2018
Andel med examen inom 3 år 88,2 % 75,8 % 80,8 % 2018

Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan

Garvaregatan 13
461 30 Trollhättan

www.folkuniversitetet.se

För att beställa information från Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.