Estetiska programmet

Estetiska Programmet, Bild & formgivning

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 254,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 254,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Gymnasieutbildning i Design på Folkuniversitetets gymnasium där du utvecklar din kreativa förmåga

Vill du i framtiden bli inredningsdesigner, kläddesigner, formgivare eller webbdesigner? Är du en kreativ person som gillar att teckna, måla, fotografera, inreda miljöer, trycka, skulptera, tillverka smycken eller designa kläder? Då är detta den perfekta utbildningen för dig!

På Estetiska programmet med inriktning Bild och formgivning med profilen Design får du lära dig att omsätta dina idéer till kreativt skapande, utveckla din egen stil och ditt formspråk samt behärska den digitala tekniken. Kurser som du kommer läsa på Designutbildningen är Bild, Form, Formgivning, Design, Digitalt skapande och Entreprenörskap och företagande.

Erfarna lärare på Estetiska programmet

Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättans design- och bildlärare har erfarenhet från kultur- och näringsliv. De kommer hjälpa dig i din utveckling. Utbildningen fokuserar på bild, form, färglära, perspektiv och skissteknik, för detta är grunden för all design. På utbildningen får du ställa ut de produkter du har tillverkat, producera prototyper av föremål och göra olika samarbeten inom design med företag eller kulturlivet.

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du kan studera vidare direkt efter gymnasiet, främst inom design men även inom andra områden. Det finns även möjligheter att välja att läsa kurser som ger dig extra meritpoäng så att du får lättare att komma in på olika universitetsutbildningar.

Internationell profil

Den internationella profilen på Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan innebär att vissa delar av undervisningen är på engelska. Detta kommer ge dig unika kunskaper och färdigheter i språket så att du kan studera vidare, både utomlands och i Sverige. Du blir också erbjuden att ta Cambridgecertifikat som bevis på dina kunskaper i engelska. Elever och lärare gör tillsammans en internationell resa under studietiden. Som designer behöver du goda kunskaper i engelska och erfarenheter av att arbeta med olika människor i olika länder.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska Programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Trollhättan
  • Svenska

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska Programmet, Bild & formgivning

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Fortsatta studier

Framtida studier eller yrkesområden inom design

Du kan till exempel studera vidare och jobba som formgivare, möbeldesigner, arkitekt, modedesigner, inredare, animatör, webbdesigner, fotograf, bildkonstnär, lärare, kulturvetare eller journalist i framtiden.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska Programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan
Garvaregatan 13
461 30 Trollhättan

Folkuniversitetets gymnasium - VÄRLDENS MÖJLIGHETER

Välkommen till skolan mitt i händelsernas centrum. Vi är den internationella, högskoleförberedande skolan i det lilla formatet. Alla våra utbildningar har inslag av undervisning på engelska, våra elever får egna datorer, får resa utomlands tillsammans och erbjuds att ta Cambridge-diplomet...

Läs mer om Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan och visa alla program.

Sponsrad