Estetiska programmet, Bild och form

Anna Whitlocks gymnasium
Programinformation
Stockholm
Estetiska programmet
Klassrum
(Läs mer) Öppet hus
2023-05-09
Estetiska programmet

Om utbildningen

Estetiska programmet är högskoleförberedande.

På inriktningen bild och form får du allsidig träning inom det estetiska området. Estetiska programmet är högskoleförberedande. På inriktningen bild och form får du allsidig träning inom det estetiska området.


Kreativitet, kommunikation och samspel

Under utbildningen får du individuellt och tillsammans med andra möjlighet att utveckla förmågan att kommunicera tankar och idéer med estetiska uttrycksmedel. På Anna Whitlocks gymnasium ligger fokus på hållbar design. Kreativitet, nyfikenhet, kommunikation, samspel och förmåga till eget skapande, är centrala delar i utbildningen.

I kurserna Bild och Digitalt skapande får du möjlighet att öva och utveckla ditt tekniska handlag med en rad olika verktyg och metoder för bildframställning, såväl analoga som digitala. Inom kurserna Design utvecklar du kunskaper om de kreativa och problemlösande processer som kan användas när du ställs inför olika slags utmaningar och uppdrag.


Handlingskompetens genom design

Dina färdigheter kan du använda för att söka utbildningar inom det konstnärliga området, till exempel design, foto, inredning, konst och grafisk formgivning men även till olika samhällsvetenskapliga och humanistiska utbildningar. På många företag och inom forskning är Design thinking ett utbrett sätt att arbeta med innovation och lösningar av komplexa problem. Dina kunskaper från estetiska programmet, inriktning bild och form kommer att vara mycket användbara både i yrkeslivet och i högre studier.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild och form, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild och form

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild och form så kommer skolan att kontakta dig.

Anna Whitlocks gymnasium

En stor skola med välkomnande stämning

Anna Whitlocks gymnasium är en varm, kreativ och modig skola. Vi erbjuder dig fem högskoleförberedande program och elva inriktningar. Vi är Stockholm stads största gymnasieskola med cirka 2200 elever. Vårt arbetssätt innebär att vi ständigt utvärderar och utvecklar undervisningen för...


Läs mer om Anna Whitlocks gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Anna Whitlocks gymnasium

Hantverkargatan 29
11221 Stockholm

 Visa telefonnummer
annawhitlocksgymnasium.stockholm.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Bild och form från Anna Whitlocks gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information