Estetiska programmet

Estetiska programmet, Teater

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 254,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 254,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Vill du bli skådespelare i framtiden – Läs inriktning Teater på Folkuniversitetets gymnasium

Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan erbjuder Estetiska programmet med inriktning Teater och Film- och skådespelarprofil. Detta är programmet för dig som tycker om att ta plats, synas och förmedla och uttrycka känslor inför en publik. Vill du dessutom utveckla din förmåga att agera och tala inför folk är detta utbildningen för dig.

På Estetiska programmet får du dessutom utveckla din kreativitet och arbeta med spännande projekt inom musik, teknik, manus och skådespeleri. Du får lära dig grunderna i filmproduktion och att ge avtryck och lämna spår hos åhörare och åskådare.

Utvecklas på Teaterinriktningen

Grunden för skådespeleri ligger i teatern och det är därför du måste börja där. På Teaterinriktningen kommer du få jobba med scenisk gestaltning, rörelse, improvisation, rolltolkning, manus och röst. Skolan arbetar mycket med att du ska hitta ditt eget uttryck och din personliga utveckling.

Få undervisning i Folkets hus av drama- och filmpedagoger

Undervisningen på programmet ges av välutbildade film- och dramapedagoger i Folkets Hus – Kulturhusets fantastiska lokaler, där får du även sätta upp en större föreställning. En glad nyhet är att Figit numera har fått sin alldeles egna teaterlokal, Stormen, som är en teaterscen med plats för uppåt 250 besökare. Under utbildningen kommer du få besöka filmfestivaler, Film i Väst, Skara skolscen och stadsteatern i Göteborg. På det sättet får du hjälp att utvecklas kreativt.

Internationell profil

Skolan erbjuder också en internationell profil och den innebär att vissa delar av undervisningen sker på engelska, av lärare med engelska som modersmål. Detta ger dig goda språkkunskaper och i framtiden kan du studera eller jobba i Sverige eller utomlands. Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan erbjuder dig också att ta Cambridgecertifikat som ett bevis på dina kunskaper i engelska och under utbildningen får du åka på en resa tillsammans med lärarna. Att ha erfarenheter av att jobba med personer i olika länder och att ha goda språkkunskaper är en fördel för de som kommer att jobba som kulturarbetare i framtiden.

Högskoleförberedande utbildning

Estetiska programmet är en högskoleförberedande gymnasieutbildning, vilket gör att du har många valmöjligheter efter att du har tagit studenten.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Trollhättan

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Teater

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Fortsatta studier

I framtiden kan du studera till eller jobba som skådespelare, kommunikatör, manusförfattare, regissör, producent, kulturvetare, mediepedagog, journalist eller egenföretagare.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan
Garvaregatan 13
461 30 Trollhättan

Folkuniversitetets gymnasium - VÄRLDENS MÖJLIGHETER

Välkommen till skolan mitt i händelsernas centrum. Vi är den internationella, högskoleförberedande skolan i det lilla formatet. Alla våra utbildningar har inslag av undervisning på engelska, våra elever får egna datorer, får resa utomlands tillsammans och erbjuds att ta Cambridge-diplomet...

Läs mer om Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan och visa alla program.

Sponsrad