Estetiska programmet

Estetiska programmet, Teater

S:t Eriks gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 430 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 241,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 430 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 241,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teater på S:t Eriks gymnasium - det självklara valet för blivande skådespelare

Du är intresserad av att skapa tillsammans med andra och har samtidigt en stark egen drivkraft att gestalta på scen!

Har du ett starkt intresse för teater? En önskan att stå på scen? Gestalta viktiga berättelser? Möta publik? Arbeta tillsammans i kollektiva, konstnärliga processer?

Vill du i framtiden arbeta inom teater? Eller inom ett yrke där kunskap om mänskligt samspel står i fokus? Detta samtidigt som du får behörighet till högskolan och håller alla dörrar öppna? Då har du kommit helt rätt!

Teaterinriktningen på S:t Eriks vänder sig till dig med ett starkt intresse för teater. Utbildningen utgår från skådespelarens arbete och under dina tre år hos oss kommer du medverka i flera olika uppsättningar, både små och stora.

Vi arbetar aktivt för att du ska få en bred förståelse för teaterns formspråk och hos oss får du fördjupa dig i allt från barnteater, klassisk och modern text, improvisation, filmskådespeleri till mask och mim.

För oss är det viktigt att du blir en självständig, kreativ person - det går som en röd tråd genom hela utbildningen. Vi har därför valt att göra kursen Regi obligatoriskt för att du ska få möjlighet att fördjupa sig inom även inom det området.

Årskurs tre gör vi en stor slutproduktion som spelas på en professionell teaterscen, där du får en mycket god inblick i skapandeprocessen från idé till färdig föreställning.

Högskoleförberedande

Teaterinriktningen på S:t Eriks är högskoleförberedande och ger dig utmärkta förutsättningar för vidare studier vid både konstnärliga och andra högskolor. Teaterutbildningen på S:t Eriks har funnits sedan 1986 och många av våra gamla elever är idag framgångsrika skådespelare och regissörer, både i Sverige och internationellt. Samtliga av våra teaterlärare är behöriga och har samtidigt en mycket aktiv kontakt med det verksamma teaterlivet. Det estetiska programmet har också ett samarbete med Stadsteatern och flera andra teatrar i Stockholm som gör att vi går och ser många av deras föreställningar och lånar deras lokaler vid vissa av våra föreställningar.

Vägen till skådespelaryrket

Du kommer att få medverka i både små och stora uppsättningar och får en riktigt bra inblick i hur skådespelaryrket och arbetet inom teatern fungerar. Efter tre år vid S:t Eriks gymnasium kommer du att vara både självständig, skapande och känna dig säker på din egen förmåga som blivande skådespelare.

Om du har några frågor om utbildningen, så är du varmt välkommen att kontakta inriktningsansvarig och lärare på skolan.

Kom och förverkliga din dröm på S:t Eriks gymnasium!

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Teater

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
S:t Eriks gymnasium
Polhemsg. 35
10420 Stockholm

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Vi är mångfald och variation. Vi är nyskapande och tradition. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap,...

Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
5/5
Lukas
15 dec 2022
Otroligt kul och lärorikt

Lärarna var höjdpunkten av utbildningen! Otroligt kul och lärorikt som sagt.

5/5
Sanna
23 nov 2022

Jättetrevliga och bra lärare, man lär sig verkligen mycket, och har kul medan. Också bra stämning mellan de olika årskurserna, alla visar respekt mot varandra. All kärlek till M...

Visa hela
5/5
Elev
23 nov 2022
Rekommenderar!!!

Väldigt bra skola och assssss bra teater lärare. Rekommenderar 100%

Sponsrad