Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Teater

S:t Eriks gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 340 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 132,5
    (medelvärde: 240,5) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Informationskväll
2021-05-04

Om utbildningen

Läs teater på Scengymnasiet S:t Erik och bli skådespelare!Teater på S:t Eriks gymnasium - det självklara valet för blivande skådespelare

Du är intresserad av att skapa tillsammans med andra och har samtidigt en stark egen drivkraft att gestalta på scen!

Har du ett starkt intresse för teater? En önskan att stå på scen? Gestalta viktiga berättelser? Möta publik? Arbeta tillsammans i kollektiva, konstnärliga processer?

Vill du i framtiden arbeta inom teater? Eller inom ett yrke där kunskap om mänskligt samspel står i fokus? Detta samtidigt som du får behörighet till högskolan och håller alla dörrar öppna? Då har du kommit helt rätt!

Teaterinriktningen på S:t Eriks vänder sig till dig med ett starkt intresse för teater. Utbildningen utgår från skådespelarens arbete och under dina tre år hos oss kommer du medverka i flera olika uppsättningar, både små och stora.

Vi arbetar aktivt för att du ska få en bred förståelse för teaterns formspråk och hos oss får du fördjupa dig i allt från barnteater, klassisk och modern text, improvisation, filmskådespeleri till mask och mim.

För oss är det viktigt att du blir en självständig, kreativ person - det går som en röd tråd genom hela utbildningen. Vi har därför valt att göra kursen Regi obligatoriskt för att du ska få möjlighet att fördjupa sig inom även inom det området.

Årskurs tre gör vi en stor slutproduktion som spelas på en professionell teaterscen, där du får en mycket god inblick i skapandeprocessen från idé till färdig föreställning.

Högskoleförberedande

Teaterinriktningen på S:t Eriks är högskoleförberedande och ger dig utmärkta förutsättningar för vidare studier vid både konstnärliga och andra högskolor. Teaterutbildningen på S:t Eriks har funnits sedan 1986 och många av våra gamla elever är idag framgångsrika skådespelare och regissörer, både i Sverige och internationellt. Samtliga av våra teaterlärare är behöriga och har samtidigt en mycket aktiv kontakt med det verksamma teaterlivet. Det estetiska programmet har också ett samarbete med Stadsteatern och flera andra teatrar i Stockholm som gör att vi går och ser många av deras föreställningar och lånar deras lokaler vid vissa av våra föreställningar.

Vägen till skådespelaryrket

Du kommer att få medverka i både små och stora uppsättningar och får en riktigt bra inblick i hur skådespelaryrket och arbetet inom teatern fungerar. Efter tre år vid S:t Eriks gymnasium kommer du att vara både självständig, skapande och känna dig säker på din egen förmåga som blivande skådespelare.¨

Om du har några frågor om utbildningen, så är du varmt välkommen att kontakta inriktningsansvarig och lärare på skolan.

Kom och förverkliga din dröm på S:t Eriks gymnasium!

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Teater

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

Läs mer S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Eriks gymnasium

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap, Media Estetiska programmet - Musik, Musikproduktion,Teater, Musikal, Film &...


Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Eriks gymnasium

Polhemsg. 35
10420 Stockholm

 Visa telefonnummer
steriksgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Kirby
(4)
Går första året, men kan hittills säga att jag tycker det är fett bra stämning i klassen och även med de andra teaterklasserna, vi har vår egen korridor med soffor, bord och stolar och två stora fina teatersalar. Nästan alla lärare är engagerade och schyssta, känns som de bryr sig om en och vill att man ska lyckas. Också ganska laid back med sko...
S:t Eriks gymnasium Kommentar:
Vad härligt att du trivs på S:t Eriks gymnasium och känner att du har ett engagerat team lärare kring dig . Vi tar med oss dina kommentarer kring maten och för dem vidare till vår leverantör. Tack för feedback! Och lycka till med utbildningen.
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Teater från S:t Eriks gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Skicka mig en broschyr
Info om öppet hus
Jag har en annan fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Daniel och Salman - Filmmakare r...
S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: