Estetiska programmet, Teater

Fryshusets Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Estetiska programmet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-27

Film

 Teater

Utbildningsinfo

Teaterinriktning på Estetiska programmet på Fryshusets Gymnasium!

Väljer du teater som passion får du arbeta med berättande genom din kropp, din röst och din ensemble. Du får möta publik på olika scener och tränar dessutom ditt sceniska öga med alla teaterns uttrycksmedel.

Hos oss får du en bred kunskap om hur teater fungerar och utvecklar en förmåga att gå in i olika roller, såväl på scen som i film. Genom teater som medel kan du vara med och påverka, beröra och utmana i frågor som rör samhället. Den sociala kompetens och träning i kommunikation som du får på utbildningen är av stor nytta oavsett om du väljer att jobba inom teater/film, utbildning, media eller något helt annat efter gymnasiet.

Estetiska programmet ger behörighet till högskola och universitet.

Teater i alla former

Tillsammans med dina klasskamrater arbetar du med improvisation och dramatisering samt tolkning och gestaltning av text på scen och i film. Du tränar kommunikation med röst och med kropp och får inblick i arbetet med kostym och scenografi. Du ser också flera professionella teateruppsättningar tillsammans med klassen. Under utbildningen utvecklar du successivt din förmåga och växer som människa och som skådespelare.

Professionell vägledning och kontakter inför framtiden

Till ditt stöd har du engagerade pedagoger med högskoleutbildning och professionell yrkeserfarenhet inom teater, drama och dans. Under utbildningen arbetar du tillsammans med elever på de andra estetiska inriktningarna. Du träffar gästlärare som är verksamma inom teater och film och på så sätt knyter du många kontakter inför framtiden.

Möt din publik

En viktig del av utbildningen handlar om att möta publiken. Under utbildningen får du vara med och spela föreställningar såväl på Fryshuset som på externa scener. Du kommer få träna dig att möta olika typer av publik, såväl barn, unga som äldre. Det ger dig erfarenhet och färdigheter som gör dig väl rustad för livet på och utanför scen.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Teater

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram och leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater så kommer skolan att kontakta dig.

Fryshusets Gymnasium

Något mer än en skola

Vår skola och hela Fryshuset har en gemensam vision: Att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Den visionen löper som en röd tråd genom hela vår verksamhet och märks i allt vi gör. Vi tror...


Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fryshusets Gymnasium

Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

 Visa telefonnummer
gymnasiet.fryshuset.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Thelma

Lärarna välkomnade oss med öppna armar och lät oss få vara i vår bekväma bubbla, samtidigt som de också uppmanade oss att våga utmana vår comfortzoon. Vi kämpade för att få ihop en slutproduktion och kom alla varandra väldigt nära. Jag fick möjlighet att påverka läran, vilket är viktig som elev att känna. Att bli lyssnad på och veta att min rö...

Visa hela
E.s

Bra lärare som bryr sig om eleverna. Roliga uppgifter inom teater och man lär sig använda röst, utrymme och eventuella props. Man lär känna sig själv och kommer nära de andra i klassen fort pga att teater är så fysiskt och psykiskt utlämnande på ett sätt.

Samme
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Teater från Fryshusets Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fryshuset gymnasium
Jag har en fråga
Info om öppet hus
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Alla får chansen att vara sig s...
Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Läs mer