Estetiska programmet

Estetiska programmet, Teater

Hulebäcksgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 210 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 224,1)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 210 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 224,1)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Teater

Estetiska programmet med inriktning teater på Hulebäcksgymnasiet

Skådespelarens arbete, konstnärligt sökande, mötet med publiken och personlig utveckling ingår i teaterinriktningen på Hulebäcksgymnasiet.

När du går på Estetiska programmet Teater får du grundläggande kunskaper inom teaterns olika områden. Du får högskolebehörighet eftersom programmet är högskoleförberedande och ger behörighet till konstnärliga skolor och arbeten.

Undervisningen är upplagd så att den passar både dig som är nybörjare och dig som har tidigare erfarenhet. Vi arbetar bland annat med improvisation, rösten, det fysiska uttrycket, texter och skrivna manus. Ofta möter vi publiken i vår teatersal eller i Kulturhuset i Mölnlycke med kortare eller längre pjäser. I årskurs tre satsar vi extra på en större avslutande examensföreställning. På teaterinriktningen ingår även studie- och teaterbesök både på Stadsteatern, Folkteatern och fria grupper.

Under utbildningen utvecklar och fördjupar du ditt konstnärliga och personliga uttryck. Drama- och teaterövningar ger dig kunskap i ledarskap, samarbete och personlig utveckling.

Du fördjupar dig som skådespelare i det sceniska arbetet med karaktärer, och du prövar på att agera framför kameran och tränar grunderna i TV- och filmskådespeleri. Du får lära dig att inta rollen som regissör där du skapar egna scener och instruerar skådespelarna. Du tränar således ledarskap, samarbete och konstnärlig lyhördhet.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Teater

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hulebäcksgymnasiet
Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

Välkommen till Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke!

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med ungefär 1800 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra...

Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad