Estetiska programmet, Teater

Kulturama Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 540 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 160,0
    (medelvärde: 265,7) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-22
Teater på Kulturama

Estetiska programmet, Teater

Profil Teater- Kulturama Gymnasium

Vill du agera och uttrycka dig från scen? Vill du möta och beröra människor i en publik? Kanske är du intresserad av yrken som skådespelare, regissör, dramatiker eller scenograf? Då är Teater rätt profil för dig!

Om profilen

På profilen Teater står din personliga utveckling alltid i fokus och vi arbetar med flera olika ämnen inom teater såsom scenframställning, röst, scenografi, fysisk teater och regi. Detta ger dig en bred grund att stå på och en uppfattning om i vilken genre du trivs bäst.

Med hjälp av teaterns grundelement – samarbete, rollgestaltning, scenisk närvaro och lyhördhet – övar du dig på att genomföra en produktion och möta en publik. Dessa varierar från enklare redovisningar till större sceniska produktioner.

Du får fördjupa dina kunskaper inom scenkonstens olika uttrycksmöjligheter och målet är att stimulera dig till att bli dynamisk och kreativ i ditt skådespeleri.


Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Elever på Teater har tillgång till sex teatersalar samt loger och klädförråd.

Föreställningar och samarbeten
Teatereleverna gör ett antal sceniska produktioner under sina tre år på Kulturama. Vi genomför allt från enklare redovisningar till föreställningar där du får öva på att arbeta med teatertexter från olika epoker, av olika författare och med olika slags teatertekniker. Det tredje årets stora produktion innebär ett gediget arbete som mynnar ut i en helaftonsföreställning på våren.

Information för ansökan
Ansökningskod: Teater ESTEA, Teater
Program: Estetiska programmet
Inriktning: Teater
Profil: Teater

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter teatergymnasiet finns många alternativ gällande utbildningar och yrkesval. Av de som fortsätter inom estetiska utbildningar och yrken ser vi att många av våra elever fortsätter på utbildningar både utomlands och i Sverige såsom Teaterhögskolan eller Kulturamas vuxenutbildning där du har 20% rabatt på avgiften om du tagit studentexamen från Kulturama Gymnasium.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Teater

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater så kommer skolan att kontakta dig.

Kulturama Gymnasium

Det är något unikt med Kulturama! Här får man vara sig själv.Det här är två meningar som vi ofta får höra när våra elever beskriver skolan, och det är vi stolta över. Att trivas under sin gymnasietid handlar både om...


Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium

Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.kulturama.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 10 recensioner.

andraåret

Jag verkligen älskar Kulturama! Jag gick på en högstadieskola där jag verkligen INTE trivdes och att få börja på Kulturama var verkligen perfekt för mig! Här får jag äntligen vara mig själv och hänga med folk som faktiskt har samma intressen som mig. För mig var det självklart när jag hälsade på för att vara "elev för en dag" och fick hänga me...

Visa hela
Denise Perning

Går andra året nu på kulturama gymnasium, teater programmet och kunde inte valt en bättre skola! Människorna och energin är to die for och man känner sig aldrig ensam. Väldigt enkelt att få nya vänner just för att det går många olika människor på skolan, med alla olika intressen. Däremot kan lärarna vara lite röriga och flummiga, vilket är ett m...

Visa hela
Oleksandra

Fantastisk skola! Älskar Kulturama;) Våra lärare är väldigt professionella, snälla och lyhörda, vilket gör att man vill och kan prestera på topp!

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,8)
Baseras på 10 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Teater från Kulturama Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja/byta till Kulturama Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information