Visa gymnasium.se som: Mobil

Kulturama gymnasium

Utbilda dig inom Dans, Teater, Musikal, Musik, Sång, Musikproduktion, Foto, Film eller Konst & Design på Kulturama Gymnasium!

På Kulturama Gymnasium får du en estetisk och teoretisk utbildning på hög nivå samtidigt som du får högskolebehörighet.

Kulturama Gymnasium har som mål att i alla led skapa bästa förutsättningar för eleverna att lyckas med sina studier i de teoretiska och estetiska ämnen.

En unik miljö!

För många är Kulturama det första steget att verkligen få prova på artistlivet under professionell ledning. Det upplevs lustfyllt, spännande och ofta utmanande, att våga ta klivet. Du kommer till en unik miljö där andra elever har samma mål och ambitioner som du. Personer som satsar helhjärtat, har en öppen attityd och som utbildar sig inom samma eller andra konstnärliga områden. Alla elever på skolan går en estetisk inriktning. Det är en härlig miljö att vara i där du utvecklas som människa och artist / konstnär.

Bästa förutsättningarna

Oavsett vilket mål du har kan Kulturama Gymnasium med sina erfarna lärare erbjuda pedagogik med utgångspunkt från just dina individuella förutsättningar. Arbete i små elevgrupper med hög lärartäthet, skapande av viktiga branschkontakter och specialanpassade lektionssalar är några av verktygen för att skapa de bästa förutsättningarna för en högkvalitativ utbildning.

Professionell ledning i alla ämnen

Kulturama Gymnasium är en skola med kapacitet att erbjuda dig en gedigen utbildning inom ditt estetiska område. Din undervisning sker under professionell ledning av erfarna lärare vilket skapar en optimal grund för fortsatta studier inom just ditt område. Inom alla estetiska ämnen arbetar specialister och högutbildade med stor erfarenhet från området.

Personlig utveckling, hög teknisk skicklighet och en gedigen teoretisk kunskap

Kulturama Gymnasium arbetar med att kombinera den personliga utvecklingen, hög teknisk skicklighet och en gedigen teoretisk kunskap för att på så sätt förbereda varje elev för de konstnärliga och teoretiska högskolorna. Estetiska programmet ger allmän och utökad behörighet till högskolan. Det finns möjligheter att utöka behörigheten genom tillval.

På Kulturama Gymnasium kan du läsa estetiska programmet med flera olika profiler:

 • Profil: Artist & musiker - Huvudinstrument
 • Profil: Artist & musiker - Singer/songwriter
 • Profil: Dansare
 • Profil: Filmare
 • Profil: Fotograf
 • Profil: Konstnär & designer
 • Profil: Musikalartist
 • Profil: Musikproducent
 • Profil: Skådespelare

På Kulturama Gymnasium kan du läsa Naturvetenskapsprogrammet med tre särskilda varianter:

 • Naturvetenskap, särskild variant Bild
 • Naturvetenskap, särskild variant Dans
 • Naturvetenskap, särskild variant Musik

Om skolan 

Kulturama Gymnasium ligger i Kulturamahuset i Hammarby Sjöstad med närhet till Hammarby sjö. Det är lätt att ta sig till och från skolan via kollektivtrafiken. På skolan finns lunchmatsal (gratis lunch för elever på skolan) samt ett Café där det finns frukt, smörgåsar, fikabröd m.m. till humana priser.  

Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar.


Är du intresserad och vill veta mer om Kulturama Gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Kulturama Gymnasium

Program

Instagram


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Kulturama Gymnasium.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Kulturama Gymnasium
 83,8%
Stockholm
 78,2%
Sverige
 80,6%

Antal elever per lärare 2017

Kulturama Gymnasium 12,1
Stockholm 15,3
Sverige 11,7

Antal elever på skolan år 2017: 507


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Estetiska programmet

14,4 87,0 % .
  Stockholm Sverige År
Totalt antal studerande 176 2017
Genomsnittlig betygspoäng 14,4 15,4 14,8 2017
Andel behöriga till högskola 87,0 % 92,3 % 90,2 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Kulturama Gymnasium

Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.kulturama.se

Recensioner

f.d. kulturamare
(4)
Kulturama är full av trevliga och snälla människor och det är huvudanledningen till att jag gick kvar i 3 år. De estetiska utbildningen var väldigt dålig i början men höjde nivån rejält andra halvan av studietiden. Övrig utbildning var av varierande kvalité. Skolan har några riktigt duktiga och pedagogiska lärare men också en del som inte verkar...
Visa hela
N
(2)
Tyvärr oerfarna och oseriösa lärare, icke delaktiga mentorer och krockande scheman. Gick ett år på Kulturama, det enda jag fick med mig var det jag lärde mig själv. Hälften av uppgifterna man gör blir inte bedömda vilket inte ger motivation alls.
Inte bra
(1)
Jag gick under en tid på kulturama på Danslinjen och det var ett enormt misstag. Jag personligen gillade inte kvaliteten på dansen, särskilt modern och jazz. Man behövde liksom ingen teknik utan kunde bara rulla runt på golvet och det ansågs ”nytänkande och analyserande”. För mig är ordentlig teknik i dans en otroligt viktig del, även i modern d...
Fredrik Engström, Rektor Kommentar:
Det är i samspel med elever som vi utvecklar våra utbildningar och jag kommer gärna i kontakt med dig för att höra mer av dina upplevelser. Huruvida utbildningarna passar kan se olika ut och det låter som att du nu hamnat helt rätt för din del där du är. Jag önskar dig fortsatt lycka till och du är välkommen att höra av dig direkt till mig om du...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Kulturama Gymnasium, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kulturama Gymnasium
Skolrecensioner
(3,5)
Baseras på 54 recensioner.