Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Teater

Schillerska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 104 (år 1)

Estetiska programmet, Teater

Teater på Schillerskas gymnasiet

Estetiska programmet med inriktning Teater

Teater – inspirerande och utvecklande

Inriktningens olika kurser ger dig bred kunskap om teaterns olika uttrycksformer inom skådespeleri, mask, scenografi, ljud och ljus. Du får öva på att kommunicera, prata och agera inför publik. Du lär dig arbeta med texter och att få feedback på ditt teaterarbete.

Schillerska har också ett nära samarbete med Folkteatern. Många tidigare elever har tagit sig vidare till film-, teater eller tv- produktioner. Teaterinriktningen förbereder dig för studier på konstnärliga högskolor eller andra studier på universitetsnivå. Teater kan läsas med två programfördjupningar

Teater – med fördjupning teater

I denna fördjupning läser du flera kurser inom teater, till exempel sceniskt karaktärsarbete, dramatik och dramaturgi, scenografi, mask och kostym. Genom de individuella valen har du möjlighet att antingen ytterligare fördjupa dig inom teater eller öka på din högskolebehörighet.

Teater – med fördjupning samhäll

Med hjälp av Samhällskunskap 2, Matematik 2b, Naturkunskap 2 och Engelska 7 täcker du in det som krävs för särskild behörighet för ett stort antal utbildningar. Genom att dessutom använda dina 200 poäng individuella val till antingen språk (från åk 1) eller matematik 3b får du ännu bredare teoretisk kompetens.

Antagning

Till teaterinriktningen söker du genom att göra ett färdighetsprov. Där ingår olika teaterövningar och en intervju. Du får poäng för ditt färdighetsprov som läggs ihop med ditt slutbetyg från årskurs 9.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fördjupning samhäll

Fördjupning samhäll på Estetiska programmet

Du behöver inte välja bort när du kan välja till! På Schillerska gymnasiet får du den bredd och de meritpoäng som samhällsvetenskap ger, men med ett estetiskt innehåll. De duktiga och erfarna lärare som arbetar på skolan delar med sig av sina erfarenheter och du får praktiskt testa dina nyvunna kunskaper både i skolan och ute i fält genom samarbetsprojekt.

Du läser grundläggande kurser i estetiska ämnen, antingen inom Bild och form eller Teater, och får på så sätt en introduktion till estetikens värld som kan leda dig framåt mot fortsatta studier inom ditt valda estetiska område. Du också välja att studera vidare inom ett annat akademiskt fält.
På Schillerska finns en lång tradition av denna typ av specialdesignade program – och man är glada att kunna erbjuda möjligheten igen!

I fördjupningen läser du Samhällskunskap 2, Matematik 2b, Naturkunskap 2 och Engelska 7. Dessa kurser täcker in det som krävs som särskild behörighet för ett stort antal utbildningar. Du kan dessutom använda dina 200 poäng individuella val till antingen språk (från årskurs 1) eller matematik 3b för att få en ännu bredare kompetens – eller så väljer du att stanna vid de fyra först nämnda kurserna och istället fördjupa dig inom din estetiska profil. Oavsett vad du väljer håller du dörrarna öppna inför din framtid.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Teater

Som boende i samma kommun som Schillerska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater så kommer skolan att kontakta dig.

Schillerska gymnasiet

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än...


Läs mer om Schillerska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Schillerska gymnasiet

Schillerska gymnasiet

Vasagatan 19
411 24 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 12 recensioner.

Fina Fisken
(5)
Teaterlinjen är jättekul här på Schillerska. Jag känner att jag har lärt mig vara mer bemötande och att kunna samarbeta bättre med andra. Skolan är väldigt trevlig och har en god atmosfär.
Mormors blöjor
(5)
Skolan är bra, alla kan ju inte vara nöjda men jag är åtminstone det. Så klart finns det en del elever som inte är lika roliga men i stora drag så är folk det. Jag är nöjd. Jag är nöjd med mitt val och även om jag inte vet vad jag vill så tror och tycker jag att den här utbildningen är väldigt formande för mig. Kort och gott, jag är nöjd.
Elev123
(2)
Inte den bästa skolan och efter ett tag är teaterlektionerna tråkiga. Klasserna är för stora och vissa lärare är mycket dåliga, andra är lite bättre. Lokalerna är fina men maten är dålig
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Teater från Schillerska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Schillerska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 12 recensioner.