Estetiska programmet

Estetiska programmet, Teater

Schillerska gymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 januari, 2024 10:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 350 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 266,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 januari, 2024 10:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 350 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 266,8)
Få mer information om programmet 👍

Estetiska programmet, Teater

Estetiska programmet med inriktning Teater

Teater – inspirerande och utvecklande

Inriktningens olika kurser ger dig bred kunskap om teaterns olika uttrycksformer inom skådespeleri, mask, scenografi, ljud och ljus. Du får öva på att kommunicera, prata och agera inför publik. Du lär dig arbeta med texter och att få feedback på ditt teaterarbete.

Schillerska har också ett nära samarbete med Folkteatern. Många tidigare elever har tagit sig vidare till film-, teater eller tv- produktioner. Teaterinriktningen förbereder dig för studier på konstnärliga högskolor eller andra studier på universitetsnivå. Teater kan läsas med två programfördjupningar

Teater – med fördjupning teater

I denna fördjupning läser du flera kurser inom teater, till exempel sceniskt karaktärsarbete, dramatik och dramaturgi, scenografi, mask och kostym. Genom de individuella valen har du möjlighet att antingen ytterligare fördjupa dig inom teater eller öka på din högskolebehörighet.

Teater – med fördjupning samhäll

Med hjälp av Samhällskunskap 2, Matematik 2b, Naturkunskap 2 och Engelska 7 täcker du in det som krävs för särskild behörighet för ett stort antal utbildningar. Genom att dessutom använda dina 200 poäng individuella val till antingen språk (från åk 1) eller matematik 3b får du ännu bredare teoretisk kompetens.

Antagning

Till teaterinriktningen söker du genom att göra ett färdighetsprov. Där ingår olika teaterövningar och en intervju. Du får poäng för ditt färdighetsprov som läggs ihop med ditt slutbetyg från årskurs 9.

Vid frågor kontakta programsamordnare Linda Peterson linda.peterson@educ.goteborg.se 0707-85 44 40

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Fördjupning samhäll

Fördjupning samhäll på Estetiska programmet

Du behöver inte välja bort när du kan välja till! På Schillerska gymnasiet får du den bredd och de meritpoäng som samhällsvetenskap ger, men med ett estetiskt innehåll. De duktiga och erfarna lärare som arbetar på skolan delar med sig av sina erfarenheter och du får praktiskt testa dina nyvunna kunskaper både i skolan och ute i fält genom samarbetsprojekt.

Du läser grundläggande kurser i estetiska ämnen, antingen inom Bild och form eller Teater, och får på så sätt en introduktion till estetikens värld som kan leda dig framåt mot fortsatta studier inom ditt valda estetiska område. Du också välja att studera vidare inom ett annat akademiskt fält.
På Schillerska finns en lång tradition av denna typ av specialdesignade program – och man är glada att kunna erbjuda möjligheten igen!

I fördjupningen läser du Samhällskunskap 2, Matematik 2b, Naturkunskap 2 och Engelska 7. Dessa kurser täcker in det som krävs som särskild behörighet för ett stort antal utbildningar. Du kan dessutom använda dina 200 poäng individuella val till antingen språk (från årskurs 1) eller matematik 3b för att få en ännu bredare kompetens – eller så väljer du att stanna vid de fyra först nämnda kurserna och istället fördjupa dig inom din estetiska profil. Oavsett vad du väljer håller du dörrarna öppna inför din framtid.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Teater

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 12 recensioner
Skriv en recension
5/5
Fina Fisken
14 jan 2020

Teaterlinjen är jättekul här på Schillerska. Jag känner att jag har lärt mig vara mer bemötande och att kunna samarbeta bättre med andra. Skolan är väldigt trevlig och har en go...

Visa hela
5/5
Mormors blöjor
14 jan 2020
It good

Skolan är bra, alla kan ju inte vara nöjda men jag är åtminstone det. Så klart finns det en del elever som inte är lika roliga men i stora drag så är folk det. Jag är nöjd. Jag ...

Visa hela
2/5
Elev123
14 jan 2020
Sådär

Inte den bästa skolan och efter ett tag är teaterlektionerna tråkiga. Klasserna är för stora och vissa lärare är mycket dåliga, andra är lite bättre. Lokalerna är fina men mate...

Visa hela
Schillerska gymnasiet
Vasagatan 19
411 24 Göteborg

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än...

Läs mer om Schillerska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad