Estetiska programmet

Estetiska programmet, Teater

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Teater

Utvecklas som skådespelare

Teater är en inriktning på Jenny Nyströmskolans estetiska program för dig som vill utvecklas som skådespelare och upptäcka nya sidor hos dig själv, lära dig grunderna inom teaterproduktion och samtidigt få högskolebehörighet.

Lär dig att uttrycka ett budskap, på scen, inför publik! Att ha gott självförtroende, kunna uttrycka sig inför publik och beröra människor blir allt viktigare i många sammanhang. Teaterinriktningen är för dig med ett stort teaterintresse och en ambition och vilja att utvecklas.

Teater

Du lär dig att skådespela och dessutom arbeta runt en föreställning med scenografi, kostym, ljus, mask och ljus. Du tränar dig i att tala och agera inför andra och du kommer
att utvecklas både som individ och som ensemblemedlem. Skolans moderna lokaler ger dig möjlighet att stå på en scen med samma ljus-, ljud- och teknikmöjligheter som på en professionell teater. Teori och praktik blandas så att erfarenheter du får i det praktiska teaterarbetet ligger till grund för analys och reflektion.

Du får lära dig allt från teaterns grundelement såsom scenisk närvaro, rollgestaltning, samarbete, koncentration, avspänning, röst, och lyhördhet. Du får vid flera tillfällen genomföra teaterföreställningar och jobba mot en deadline, samt att möta en publik både i och utanför skolans värld. Under din utbildning genomförs uppsättningar för både barn- och vuxenpublik.

På ES Teater möts konst, musik, kultur, dans och media i nya spännande projekt varje år. Du får delta i föreställningar, events, konserter och filminspelningar tillsammans med dans-, medie-, bild- och musikeleverna. På utbildningen får du möjlighet att hela tiden delta i nya projekt för att utveckla dig

Besök våra program på JENNY

Du som går i årskurs 9 är välkommen att boka in ett besök på ett eller flera program. Lämna en intresseanmälan nedan.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Teater

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jenny Nyströmskolan
Smålandsgatan 25
39234 Kalmar

Jenny Nyströmskolan - Här börjar din framtid!

Gallerian, den stora och vackra entréhallen, är det första som möter dig när du kommer till Jenny Nyströmskolan. Här kan man koppla av mellan lektioner, umgås med kompisar men också hålla koll på mycket av det som händer och sker...

Läs mer om Jenny Nyströmskolan och visa alla program.

Sponsrad