Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Musik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Musik

Kombinera kvalitativ musikutbildning med teoretiska studier

Är du intresserad av samhället och tycker om att skapa och utveckla din kreativitet i olika former? På estetiska programmet läser du studieförberedande ämnen samtidigt som du utvecklar din kreativitet och problemlösning.

Det här lär du dig på estetiska programmet

Du får en studieförberedande examen och du får också samtidigt utveckla dig inom olika estetiska uttryckssätt till exempel bild, dans, media, musik eller teater. Du kommer dessutom få möjlighet att på olika sätt framföra dina produktioner. Det kan till exempel vara på scen i form av dans, teater eller konserter. Eller genom att skapa bildkonst, film, musik eller olika former av medieproduktioner. Allt beroende på vilken inriktning du väljer.

Du får utveckla din kreativitet inom de olika estetiska uttrycksformerna. Du får lära dig om skapandeprocessen, från en idé till färdig produkt. Du får arbeta med att skapa, uppleva och tolka konst och kultur.

Du får också lära dig om människan i samtiden, historien och världen utifrån olika perspektiv.

Du får en bred studieförberedande gymnasieutbildning inom det samhällsvetenskapliga och konstnärliga området.

Musik

Kombinera kvalitativ musikutbildning med teoretiska studier! 
ES Musik är en inriktning för dig som du vill utveckla ditt musicerande samtidigt som det ger dig grundläggande högskolebehörighet.

Några saker du lär dig på programmet

På musikinriktningen får du en modern musikutbildning inom många olika musikstilar. Du får individuella lektioner på ditt huvudinstrument eller i sång, samt undervisning i ensemble, kör, gehörs- & musiklära och musikproduktion.

Du utvecklar ditt musikutövande och din kreativa förmåga att uppleva och tolka musik ur olika perspektiv. Möjlighet att utveckla dina entreprenöriella idéer i form av företagande. Du medverkar och driver projekt i olika former, från en idé till färdig produkt som du har nytta av i andra framtida yrken. Hos oss får du tillgång till välutrustade lokaler som är specialbyggda för musik.

Det här kan du jobba med i framtiden

Yrken som kanske kan intressera dig som går inriktningen musik kan vara: artist, låtskrivare, filmkompositör, producent, musiker, kantor, studiotekniker eller ljudtekniker. Men också yrken som lärare, psykolog, socionom eller jurist.

Utlandsstudier

År 2021-2027 är alla Jenny Nyströmskolans program ackrediterade via Erasmus+, ett europeiskt utbytesprogram vilket innebär att de elever som har APL kan genomföra delar av den utomlands. De studieförberedande programmen kan på initiativ av lärare göra olika utbyten. Allt finansieras av Erasmus+ och kan vara en språngbräda in i yrkeslivet eller till vidare studier.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jenny Nyströmskolan
Smålandsgatan 25
39234 Kalmar

Jenny Nyströmskolan - Här börjar din framtid!

Jenny Nyströmskolan erbjuder utbildningar som spänner över ett brett område. Här får du möjligheten att växa i en trivsam och inkluderande miljö där studiero är en självklarhet. Våra engagerade och kompetenta lärare och vår elevhälsa hjälper varje elev att utveckla...

Läs mer om Jenny Nyströmskolan och visa alla program.

Sponsrad