Estetiska programmet

Estetiska programmet, Musik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 186,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 186,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever producerar musik

ES: MUSIK

Estetiska programmet med inriktning musik är en bred högskoleförberedande utbildning inom musikproduktion. Du studerar allt från gehörs- och musiklära till ensemblespel och musik- och medieproduktion. Vi arbetar med aktuella programvaror som används i branschen. Vi har flera ensemblerum och musikstudios som du som elev har tillgång till. Våra lärare har stor erfarenhet av sina ämnen och är verksamma inom musik även utanför skolan. Utbildningen kräver inga förkunskaper inom musik och kan leda till jobb eller vidare studier på universitet.

Fördjupning: Music Production

Detta är för dig som vill utvecklas inom musik och musikproduktion. Under utbildningen ges du möjlighet att lära dig att spela ett instrument eller utveckla din sång. Du får lära dig att skapa och producera din egen och andras musik. Du arbetar både på och bakom scenen och lär dig nå ut med musik via digitala medier. I trean fördjupar du dig antingen mot ensemble eller mot digital musikproduktion.

Om programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får utveckla dina kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv.

Om inriktningen

Inriktningen musik ger dig fördjupade kunskaper inom musik, instrument och musikaliska begrepp. Du kommer att få färdigheter och förmåga att skapa och förfina din musik med datorn som verktyg. Inriktningen har sin grund i konstnärligt uttryck, musikaliskt hantverk och musikvetenskap.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Uppsala

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Reportage

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Uppsala? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Uppsala
Campus Polacksbacken Lägerhyddsvägen 2, hus 3
752 37 Uppsala

Välkommen till NTI Gymnasiet i Uppsala!

Vår skola är perfekt för dig som älskar teknik i alla former och som vill utmanas och utvecklas! Vi har funnits i Uppsala sedan 2002 och arbetar hela tiden för att ligga i teknikens framkant oavsett vilket program du än...

Läs mer om NTI Gymnasiet Uppsala och visa alla program.

Sponsrad