Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Med bilden och formen i fokus!

Vi lever i ett visuellt samhälle där förmågan att förstå och att kunna skapa bilder blir allt viktigare. På ES Bild arbetar du praktiskt och teoretiskt med bilder i olika traditionella och nya digitala tekniker. Du utvecklar dina kreativa och analytiska förmågor som är värdefulla för dig oavsett vilken yrkesbana du än strävar mot efter gymnasiet.

Bilden som språk

Förutom att utveckla din praktiska skicklighet i olika bildtekniker, får du under din skoltid kunskap om det visuella språket (bildens språk) och dess betydelse för all slags kommunikation, kunskaper som är användbara i många yrken.

Teoretiskt och praktiskt

Undervisningen är upplagd så att teori och praktik blandas. Tanke- och skissprocessen, som leder fram till det färdiga
resultatet, är lika viktig som den färdiga målningen, skulpturen, animationen eller fotot. Du får lära dig att utveckla, utföra och beskriva denna process från idé till färdig produkt. Du kan då själv se hur du utvecklas och blir bättre på att tänka kring bild och form, komma på idéer och använda olika tekniker.

Projekt inom och utom skolan

Eftersom Jenny Nyströmskolan har alla estetiska inriktningar på skolan (bild, teater, musik, media och dans) finns möjlighet att driva projekt med stor estetisk bredd. Samverkansprojekt med samhället utanför skolan ger dig även en möjlighet att jobba med verkliga uppdrag i olika bildkurser och i gymnasiearbetet, en kurs du läser i årskurs 3.

Förkunskaper

Det som krävs för att gå ES Bild är ett intresse för bild i någon form, samt givetvis viljan att lära sig mer inom området. Under dina tre år på detta högskoleförberedande program kommer du att gå i en klass med andra elever som delar ditt intresse för bild, vilket skapar stora möjligheter för en utvecklande och stimulerande gymnasietid.

Efter utbildningen

Estetiska programmet är högskoleförberedande, vilket gör att du förbereds för högre studier inom samhällsvetenskapliga, humanistiska och konstnärliga högskoleutbildningar.

Besök våra program på JENNY

Du som går i årskurs 9 är välkommen att boka in ett besök på ett eller flera program. Lämna en intresseanmälan nedan.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jenny Nyströmskolan
Smålandsgatan 25
39234 Kalmar

Jenny Nyströmskolan - Här börjar din framtid!

Gallerian, den stora och vackra entréhallen, är det första som möter dig när du kommer till Jenny Nyströmskolan. Här kan man koppla av mellan lektioner, umgås med kompisar men också hålla koll på mycket av det som händer och sker...

Läs mer om Jenny Nyströmskolan och visa alla program.

Sponsrad