Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetiska programmet, Bild- & Formgivning

Tibble Gymnasium campus Täby
Programinformation
Täby
Antal elever: cirka 90 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 240,0
    (medelvärde: 278,4) * statistik från 2019/20
Estetiska programmet, Bild- & Formgivning

Om utbildningen

På Tibbles Bild- och forminriktning utbildar vi inom det breda området visuell kultur. Vi anser att kunskap i bildframställning är en viktig baskunskap i dagens bildrika samhälle. Tyngdpunkten i bildundervisningen ligger vid att ge eleverna de verktyg de behöver för att framställa och kommunicera med teckning, måleri, skulptur och foto.

Alla inriktningar på Tibble Estet arbetar efter en
3-stegsmodell: 

  • TEKNIK
  • FÖRDJUPNING
  • PROJEKT

Teknik

Utbildningen startar med kursen Bild och form 1 B där eleverna får kunskaper om både traditionella och nyare metoder för bildframställning. Vi satsar på material av hög kvalité och eleverna får exempelvis arbeta med blyerts, kol och akryl, såväl som digitala ritbrädor och lera. Uppgifterna tränar det visuella seendet likväl som fantasi och bilduttryck. 

Eleverna lär sig också metoder för idéproduktion. De producerar sina egna digitala portföljer där de dokumenterar och reflekterar över sin utveckling. Portföljen följer sedan med under hela utbildningen.

I kursen Fotografisk bild undersöker vi den fotografiska tekniken från de äldsta hålkamerorna till dagens digitala teknik. Eleverna får kunskaper i traditionellt mörkrum likväl som i digitala bildbehandlingsprogram. Längre fram ligger tyngdpunkten i undervisningen på experimentella metoder och konstnärligt uttryck.

Fördjupning

På Tibble Estet lägger vi stor vikt vid utvecklingen av varje elevs personliga uttryck och vill att de ska hitta de verktyg de behöver för att nå sina personliga mål. 


Kursen Bild ger fördjupade kunskaper i bildframställning. I kursen ingår bland annat att eleven ska få kunskaper i oljemåleri, grafik och digital bild.

I kursen Form får eleverna kunskaper inom området tredimensionell bildframställning. Vi börjar med att inspireras av äldre tiders skulptur för att avsluta med rumsliga installationer. Eleverna får pröva material som lera, gips och trä samt olika blandtekniker. Eleverna får också arbeta utifrån olika formgivningsidéer inom vitt skilda områden såsom keramik, arkitektur och offentlig utsmyckning. De får också kunskaper om olika yrkesroller inom området som scenografer, designer och arkitekter.

I kursen Digitalt skapande får eleverna kunskaper om digital bild och hur bilden samverkar med ljud och text. De gör i denna kurs konstprojekt som prövas både i rumslig gestaltning och på sociala plattformar som bloggar och webbsidor. 

Projekt

I kursen Scenografi jobbar bildeleverna med en professionell scenograf och får anpassa sig efter de förutsättningar som ges av exempelvis manus och regi. 
På Tibble Estet får Bildeleverna en unik chans att delta i en scenisk teaterproduktion. Arbetet med scenografi ger eleverna erfarenhet av att driva ett projekt tillsammans med många andra, vilket vi tror är en värdefull erfarenhet inför fortsatta studier och arbetsliv.

Vi gör kontinuerligt större eller mindre utställningar i alla bildkurser. Andra viktiga inslag i utbildningen är samarbeten med olika beställare från näringsliv och offentlig sektor. 

I kursen Bild och form specialisering driver eleverna projekt utifrån egna idéer. Det kan vara konstnärliga projekt såväl som formgivningsprojekt.  Kursen avslutas med att eleverna producerar en stor utställning på vårterminen i årskurs tre.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild- & Formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild- & Formgivning

Som boende i samma kommun som Tibble Gymnasium campus Täby söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild- & Formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Tibble Gymnasium campus Täby

Tibble gymnasium

Tibble Gymnasium Campus Täby – Kunskap genom engagemang och kompetens

På Tibble Gymnasium går ca 1600 elever. Storleken gör att du som elev träffar nya människor och får uppleva spännande möten. Samtidigt är skolan inte för stor, alla blir sedda. På Tibble arbetar hela trettio förstelärare. Förstelärarna arbetar för högkvalitativ...


Läs mer om Tibble Gymnasium campus Täby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tibble Gymnasium campus Täby

Attundavägen 1
183 22 Täby

 Visa telefonnummer
www.tibble.nu

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Bild- & Formgivning från Tibble Gymnasium campus Täby, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Tibble Gymnasium campus Täby
Påminn mig om öppet hus
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: