Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild- & Formgivning

Tibble Gymnasium campus Täby, i Täby (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 januari, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 205,0
(medelvärde: 269,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 januari, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 205,0
(medelvärde: 269,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Bild- & Formgivning

BILD & FORMGIVNING 

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program som är utformat av lärare med lång branscherfarenhet. Vi kombinerar teoretiska och estetiska ämnen som ger dig en bred grund att stå på, oavsett om du vill studera vidare på konstnärliga utbildningar, universitet och högskola eller ge dig direkt ut i arbetslivet.

Som elev på Estetiska programmet har du tillgång till välutrustade ateljéer, musikstudios, danssalar, medialokaler och en stor teater som ger dig de bästa förutsättningarna för ditt kreativa arbete. Under din studietid får du uttrycka ditt konstnärliga uttryck genom konserter, workshops, utställningar och förställningar som ger dig möjlighet att utveckla din samarbetsförmåga samt lära dig att hantera olika roller och utmaningar inom den estetiska världen.

Förkunskapsprov

På samtliga inriktningar genomförs ett förkunskapsprov som du får en inbjudan till när du sökt till något av våra estetiska program. Provens utformning varierar och är uppdelat i flera delar. Du får ett betyg utifrån hur du presterar på förkunskapsprovet, vilket sedan kompletteras med dina grundskolebetyg. Därav är antagningspoängen på det estetiska programmet mycket högre än övriga gymnasieutbildningar.

Inriktning Bild & formgivning 

Bild och formgivning ger dig en bred konstnärlig grund att bygga vidare på i olika riktningar. Bildteori ger ett djup och en förståelse för konsten, människan och samhället som gör att det egna skapandet utvecklas. Materialen du använder dig av har konstnärskvalitet i allt från olja, akvarell och lera, till de digitala verktygen som Photoshop, Illustrator och Dragonframe. Här är teknik och hantverk lika viktigt som kreativitet och uttryck. Eleverna avslutar sin utbildning med en stor utställning där de får möjlighet att visa vad de lärt sig under sina tre år.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild- & Formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Höst

  • Klassrum
  • Täby

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild- & Formgivning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild- & Formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tibble Gymnasium campus Täby
Attundavägen 1
183 22 Täby

Tibble Gymnasium Campus Täby – Kunskap genom engagemang och kompetens

På Tibble Campus Täby möts elever och lärare med olika intressen och skapar en blandning som ingen annan skola har. Det går över 1 700 elever på skolan som ärbelägen i hjärtat av Täby, och storleken gör att du träffar många...

Läs mer om Tibble Gymnasium campus Täby och visa alla program.

Sponsrad