Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Brinellgymnasiet
Programinformation
Jönköping, Nässjö
Antal elever: cirka 30 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 232,5) * statistik från 2021

Om utbildningen

ES-programmet

För dig som vill gå en kreativ och konstnärlig utbildning samtidigt som du förbereds för fortsatta högskolestudier. 

Tycker du om att filma, fota, skapa i datorn eller att arbeta med bild och design? Här får du göra något som du brinner för - samtidigt som du får en högskoleförberedande utbildning. Du stänger inga dörrar utan öppnar så många fler.

Vi strävar efter att varje elev får en positiv personlig utveckling och att vi har en bra stämning och atmosfär där våra elever trivs. Undervisningen sker i inspirerande och välutrustade lokaler där vi jobbar med utåtriktade projekt, exempelvis utställningar.

Vi försöker i så stor utsträckning som möjligt att ha ett arbetssätt som liknar arbetslivets produktioner och bedriver den med professionell utrustning. Bland annat får varje elev tillgång till en bärbar Mac under sina tre år hos oss.

Vi åker också iväg på inspirations- och studieresor för att få uppleva nationell och internationell konst och kultur. På Brinellgymnasiet erbjuder vi två inriktningar: bild och formgivning samt estetik och media.

Bild- och formgivning
Den här inriktningen passar dig som är kreativ och som tycker att det skulle vara spännande att lära sig mer inom bild, form och design. Du får grundläggande utbildning i olika tekniker som teckning, måleri,skulptur, design, foto och digitala medier. Du ges även möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom till exempel mode, foto, grafisk illustration, keramik och glas eller andra konstuttryck.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nässjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Brinellgatan 52 571 35 Nässjö
Telefon: 0380-51 88 42
Mejladress: ann.bjorkbom-tegheim@nassjo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Brinellgymnasiet

Gymnasieskolan med oändliga möjligheter

Brinellgymnasiet i Nässjö erbjuder ett brett utbud av olika gymnasieprogram och det finns definitivt en utbildning på skolan som passar just dig! Här kan du välja en utbildning med fokus på teknik, idrott, språk, estetiska ämnen eller vad du än...


Läs mer om Brinellgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Brinellgymnasiet

Brinellgatan 52
571 35 Nässjö

 Visa telefonnummer
www.brinellgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Bild & formgivning från Brinellgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Brinellgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information