Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Brinellgymnasiet, i Nässjö (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Vill du lära dig mer om bild, form och design?

Då är det här inriktningen för dig! På ES får du en kreativ och konstnärlig utbildning samtidigt som du förbereds för fortsatta högskolestudier.

Tycker du om att filma, fotografera, arbeta med branschledande program som Premiere Pro, Photoshop, Illustrator och InDesign eller att arbeta med bild, måleri, skulptur och design? Här får du göra något som du brinner för - samtidigt som du får en högskoleförberedande utbildning. Du stänger inga dörrar utan öppnar så många fler i en värld där bild- och mediakunskaper efterfrågas och där kreativitet är en tillgång.

Vi strävar efter att varje elev får en positiv personlig utveckling och att vi har en bra stämning där våra elever trivs. Undervisningen sker i inspirerande och välutrustade lokaler där vi jobbar med utåtriktade projekt, exempelvis utställningar.

Vi försöker i så stor utsträckning som möjligt att ha ett arbetssätt som liknar arbetslivets situationer och bedriver den med professionell utrustning. Bland annat får varje elev tillgång till en bärbar Mac under sina tre år hos oss.

Vi åker också iväg på inspirations- och studieresor för att få uppleva nationell och internationell konst och kultur.

Bild och formgivning
Den här inriktningen passar dig som är kreativ och som tycker att det skulle vara spännande att lära sig mer inom bild, form och design. Du får grundläggande utbildning i olika tekniker som teckning, måleri, skulptur, design, foto och digitala medier. Du ges även möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom till exempel mode, foto, grafisk illustration, keramik och glas eller andra konstuttryck.

Vidare studier

Programmet ger dig en bra grund för fortsatta studier.

Estetiska programmet på Facebook och Instagram

Facebook - Estet på Brinell
Instagram - estet.brinell

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Jönköping

Höst

  • Klassrum
  • Nässjö
  • Svenska

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nässjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Brinellgatan 52 571 35 Nässjö
Telefon: 0380-51 88 42
Mejladress: ann.bjorkbom-tegheim@nassjo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Brinellgymnasiet
Brinellgatan 52
571 35 Nässjö

Gymnasieskolan med oändliga möjligheter

Brinellgymnasiet i Nässjö erbjuder ett brett utbud av olika gymnasieprogram och det finns definitivt en utbildning på skolan som passar just dig! Här kan du välja en utbildning med fokus på teknik, idrott, språk, estetiska ämnen eller vad du än...

Läs mer om Brinellgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad