Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & formgivning: Konst & Design

Kulturama Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 550 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 550 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Få mer information om programmet 👍

Estetiska programmet, Bild & formgivning: Konst & Design

Bild & formgivning på Kulturama

Inriktning bild och formgivning, profil Konst & Design

Vill du utveckla dina estetiska förmågor inom bild och formområdet? Vill du utmana din kreativitet och konstnärlighet under gymnasietiden? Då passar profilen Konst & Design dig!

Profilens innehåll
På Konst & Design utvecklar du goda kunskaper inom det konstnärliga fältet. Du får en bredd och djup i olika gestaltande tekniker och metoder, med målsättningen att du skall finna ditt personliga bilduttryck och din kreativitet.

Du arbetar i halvklass i ateljéer som är avsedda för bild, skulptur och digital design. Du får delta i projekt där din kreativitet utvecklas och uppgifter som får dig att hitta ditt konstnärliga uttryck. Undervisningen präglas av lust och konstnärlig höjd. Du får goda kunskaper i traditionella och digitala metoder för konstnärligt skapande, för visuell kommunikation och design. Du får arbeta i skulptur, måleri, illustration och foto.

Du kommer att kunna välja mellan två olika spår: ett traditionellt inriktat och ett framtidsfokuserat spår. På det traditionella spåret får du fördjupade kunskaper i olika traditionella konstnärliga praktiker såsom teckning, måleri, skulptur, fotografi och design.

Det andra spåret kallar vi Future, ett spår där du utvecklar konstnärliga strategier för en värld i förändring. Konstnärliga och kreativa processer för en hållbar framtid, speldesign, mode och artificiella världar. En framtidsorienterad konstutbildning där de olika konstuttrycken samspelar.

Lokaler
Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Konst & design har tillgång till skulptursal, fotostudios, design och bildsalar. Ofta deltar elever på Konst och Design även i projekt utanför skolan och kan då få arbeta på andra platser än i skolan.

Utställningar och samarbeten 
Konst och Design på Kulturama har genom åren etablerat sig som en utbildning av synnerligen hög konstnärlig kvalitet. Våra elever får ta del av det samtida kulturlivet i diverse olika projekt. Vi har haft samarbeten med Forsbergs design och game-art utbildning och ett tätt samarbete med Konstfack. Våra elever har deltagit i tv-program, i konstprojekt på Kulturhuset och på Moderna Museet, på Nobelmuseet. Under hösten 2019 inviger vi konsthallen Accelerator vid Stockholms universitet. Elever har ställt ut på Liljevalchs och på Sven Harrys. Vi har samarbetat med Whitearkitekter och gjort projekt på Skansen. Årskurs tre avslutas med en publik avgångsutställning.

Lärare på Konst & Design är synnerligen ämneskompetenta varav flera är aktuella i det svenska kulturlivet. Lärarna håller även en kontinuerlig dialog med konstnärliga högskolor och med olika kreativa yrkesfält så som reklam, design och tech.

Information för ansökan
Ansökningskod: Bild och formgivning ESBIL, Konst och design
Program: Estetiska programmet
Inriktning: Bild och formgivning
Profil: Konst och design

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning: Konst & Design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Fortsatta studier

Efter gymnasiet
Utbildningen Profil Konst & Design ger dig både allmän och utökad behörighet till högskolan. Många av våra tidigare elever är numera etablerade inom ett brett fält så som inom fri konst, reklam, mode, scenografi, arkitektur och speldesign.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning: Konst & Design

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning: Konst & Design så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
.
08 okt 2020
Bra skola

Jag trivdes bra med linjen, man fick prova på mycket och skaffade sig en bra erfarenhet av diverse material. Lärarna fick en att känna sig sedd och behövd och det var en bra arb...

Visa hela
5/5
Hannah
08 okt 2020
Underbar

Läser andras recensioner här och tycker att det är intressant hur folk han ha så olika uppfattningar av samma miljö. Jag ÄLSKADE min tid på Kulturama, gick konst&design och tog ...

Visa hela
1/5
Anonym
06 okt 2020
Dålig skola

Flummig skola, dålig struktur och lärarna är inte objektiva varken i undervisningen eller betygsättning. Har varit med om att en lärare predikar om vänsterpolitik och att en ann...

Rektor Fredrik Engström
12 okt 2020
Tack för dina synpunkter och tråkigt att det är din upplevelse. Du får gärna höra av di...
Visa hela
Kulturama Gymnasium
Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

Kulturama Gymnasium – unik miljö för estetisk utveckling! 

Vi på Kulturama Gymnasium vill ge våra elever det bästa av två världar. Här får du teoretiska kunskaper som ger dig högskolebehörighet samt estetisk undervisning som gör det möjligt för dig att utveckla ditt intresse. Kombinationen av teoretiska och estetiska...

Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad