Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Snitz Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 28 (år 1)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 209,2
    (Lägsta: 150) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Bild & formgivning

Plugga bild och formgivning på Snitz gymnasium i Stockholm!

Bild och formgivning är utbildningen för dig som gillar att arbeta kreativt och vill utvecklas som konstnär. På det estetiska programmet kommer du att få fördjupa dig i det estetiska uttrycket och lära dig olika metoder och tekniker för att kommunicera ett budskap till en målgrupp. På Snitz gymnasium får du även välja mellan två olika profiler: Spelutveckling och Bild och formgivning - specialisering. 

Inriktning bild och formgivning

Som elev på bild och formgivningsprogrammet kommer du att få fördjupa dig i olika tekniker för estetiskt skapande. Du kommer att få lära dig att tolka analysera och reflektera över olika visuella uttryck. Under utbildningen kommer du att få jobba i olika material och lära dig såväl moderna som traditionella tekniker inom skapande i bild och form. Du som elev kommer att få läsa kurser som:

  • Bild och form
  • Bildteori

Profil Spelutveckling

Var med om att skapa nya spännande världar, jobba tekniskt, kreativt och spruta ur dig idéer på profilen Spelutveckling. När du arbetar med spelutveckling som speldesigner är du med och skapar en helhet utifrån en idé. Detaljarbete är viktigt så att slutprodukten blir så komplett som möjligt. Beroende på vilket spår du vill ta varierar uppgifterna lite. Som grafiker får du vara med och tillverka och skapa den visuella biten av spelet med hjälp av 3D-modeller, texturer eller animation. Om du är programmerare jobbar du med programmeringsspråk för att ge liv och rörelse till spelet.

Profil Bild och formgivning – specialisering

Kreativt skapande står i fokus här. Hitta ditt egna, personliga bildspråk och fördjupa dig inom bild och form med såväl nya som traditionella tekniker. Under utbildningens gång får du arbeta med olika två- och tredimensionella metoder, tekniker och material. Om du verkligen vill fördjupa dig inom teckning, måleri och skulptur ska du välja den här profilen. Andra områden du får arbeta med är foto, grafisk illustration och digitalt skapande. Fokus inom just den här profilen är ett konstnärligt uttryck genom konstnärliga projekt.

Ställ ut dina konstverk på skolan

Du kommer att få lära dig att jobba i flera olika typer av material för att hitta just ditt personliga uttryck. Du kommer att få skapa bland annat oljemålningar, teckningar, keramik och gipsavgjutningar som du sedan kommer att få ställa ut i skolan.

Efter bild och formgivningsprogrammet

Efter studenten ifrån estetiska programmet med inriktning bild och formgivning kommer du att ha en bred utbildning som är högskoleförberedande. Du kan fördjupa dina kunskaper på högskolenivå. Plugga vidare till:

  • Formgivare
  • Designer
  • Konstnär
Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Som boende i samma kommun som Snitz Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Snitz Gymnasium

Snitz gymnasium

Har du svårt att fokusera, blir stressad av att sitta tillsammans med många andra i ett klassrum och vill bli sedd och bemött som den du är? Har du en neuropsykiatrisk funktionsbeskrivning, eller har av annan anledning behov av Snitz...


Läs mer om Snitz Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Snitz Gymnasium

Hagagatan 25 A
11329 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.snitz.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Bild & formgivning, fyll i följande uppgifter: