Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Magnus Åbergsgymnasiet
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 30 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 233,8) * statistik från 2019/20

Film

Går du i nian och funderar på ditt gymnasieval? Nu är det din tur att välja mellan våra högskoleförberedande program och yrkesprogram.👌

   
 Estetiska programmet, Bild & formgivning

Om utbildningen

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Tänk dig en skoldag fyllt av skapande – i bilder, i glas, i keramik, i olja eller i dig­itala verktyg. Dessutom i helt nyrenoverade, fräscha lokaler med modern utrust­ning och erfarna lärare. Visst låter det spännande och utvecklande, ja, rentav härligt? På Magnus Åbergsgymnasiets Estetiska program med inriktning bild- och formgivning är det möjligt.

På Bild & Form får du fördjupade kunskaper inom bild- och formgivningsområdet samtidigt som du får en högskoleförberedande examen.

Du får öva upp din talang inom teckning, måleri och skulptur, lära dig om konst och kultur, ut­veckla din kreativitet, träna ditt analytiska tänk­ande och jobba med två- och tredimensionella tekniker. Du kommer att få skapa och gestalta med traditionella material såväl som med digita­la verktyg. Att arrangera och delta i olika typer av utställningar är också något du får lära dig.

Utbildningen är bred och du får pröva på det mesta inom bild och formgivning. Vi varvar teori och praktik och förutom kunskaper inom skapande och design får du en samhällsveten­skaplig grund inför framtida utbildningar och yrken. Magnus Åbergsgymnasiet är en nyreno­verad skola och lokalerna för Bild & Form är vi extra stolta över. Här finns välutrustade rum och ateljéer som inspirerar till kreativitet.

Yrken som kanske kan intressera dig: kulturve­tare, konstnär, bildlärare, slöjdlärare, formgivare, fotograf, webbdesigner, industridesigner eller designer inom mode och textil.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Du söker programmet via Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Magnus Åbergsgymnasiet

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller. Skolan har ett stort utbud av både nationella program och yrkesprogram där varje program har en egen del på skolan, vilket ger trygghet och nära kontakt med...


Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Magnus Åbergsgymnasiet

Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.magnusabergsgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Bild & formgivning från Magnus Åbergsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Magnus Åbergsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information