Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Magnus Åbergsgymnasiet, i Trollhättan
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

 Estetiska programmet, Bild & formgivning

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Tänk dig en skoldag fyllt av skapande – i bilder, i glas, i keramik, i olja eller i dig­itala verktyg. Dessutom i helt nyrenoverade, fräscha lokaler med modern utrust­ning och erfarna lärare. Visst låter det spännande och utvecklande, ja, rentav härligt? På Magnus Åbergsgymnasiets Estetiska program med inriktning bild- och formgivning är det möjligt.

På Bild & Form får du fördjupade kunskaper inom bild- och formgivningsområdet samtidigt som du får en högskoleförberedande examen.

Du får öva upp din talang inom teckning, måleri och skulptur, lära dig om konst och kultur, ut­veckla din kreativitet, träna ditt analytiska tänk­ande och jobba med två- och tredimensionella tekniker. Du kommer att få skapa och gestalta med traditionella material såväl som med digita­la verktyg. Att arrangera och delta i olika typer av utställningar är också något du får lära dig.

Utbildningen är bred och du får pröva på det mesta inom bild och formgivning. Vi varvar teori och praktik och förutom kunskaper inom skapande och design får du en samhällsveten­skaplig grund inför framtida utbildningar och yrken. Magnus Åbergsgymnasiet är en nyreno­verad skola och lokalerna för Bild & Form är vi extra stolta över. Här finns välutrustade rum och ateljéer som inspirerar till kreativitet.

Yrken som kanske kan intressera dig: kulturve­tare, konstnär, bildlärare, slöjdlärare, formgivare, fotograf, webbdesigner, industridesigner eller designer inom mode och textil.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Magnus Åbergsgymnasiet
Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Här finns den större skolans möjligheter, med de lilla skolans trygghet. Här blir du så mycket du kan! På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller som tillsammans skapar framtidens arbetsmarknad. Vi har ett stort...

Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad