Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 200,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 200,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Bild och formgivning

Estetiska programmet ger dig utrymme att utveckla din kreativitet samtidigt som du läser kurser som ger högskolebehörighet. Du får lära dig att filma och fota, skapa musik och utvecklas inom grafisk formgivning. Efter studenten har du behörighet att söka dig vidare till högre utbildningar inom både estetiska, samhällsvetenskapliga och humanistiska ämnen.

I CyberGymnasiets välutrustade ateljéer, musikstudior, ensemblerum och medieredaktion får eleverna utforska olika kreativa uttryckssätt. Skolans centrala läge gör det lätt för klasserna att ta del av Stockholms stora kulturutbud.

  • Material och utrustning som håller branschstandard i välutrustade lokaler.
  • Undervisas av meriterade och yrkeserfarna lärare.
  • En eftertraktad estetlinje där varje elev blir sedd och får utrymme att hitta sin egen konstnärliga röst.

Inriktning Bild och formgivning

Profil: Konst och Design

Inriktningen ger dig fördjupade kunskaper inom konst-, form- och designområdet. Under skoltiden kommer din förmåga till kreativitet, idéformulering, gestaltning och konstnärligt uttryck utvecklas. Här kommer du att hitta ditt formspråk och din egen konstnärliga identitet.

Undervisningens fokus inom den här profilen ligger på den konstnärliga traditionen och du kommer att arbeta i en mängd olika material och tekniker. Inom måleriet kommer du att få utforska olja, akvarell och akryl, och du kommer även skulptera i lera och gips samt teckna i kol och blyerts. Undervisningen sker i ljusa, rymliga ateljéer och en välutrustad keramikverkstad som du även har tillgång till efter lektionstid.

Utbildningen erbjuder även kunskaper i att tolka och reflektera över visuella uttryck ur olika perspektiv samt studiebesök till muséer och utställningar. Eleverna anordnar egna utställningar varje år under sin tid på skolan.

Framtiden

För dig som går och drömmer om en framtida karriär som arkitekt, art director, bildlärare, speldesigner, grafisk formgivare, illustratör, konstnär, kläddesigner och liknande är det Estetiska programmet ett perfekt första steg. Här kommer du att ha tre kreativa år!

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3,3

Baseras på 16 recensioner
Skriv en recension
4/5
// Elev i 2an
25 okt 2023

Bild linjen på skolan är jättebra! Vi har en fantastisk bild lärare som verkligen gör alla uppgifter roligare och hjälper alla elever på olika sätt som hjälper dem bäst. Nästan ...

Visa hela
4/5
mmmmmm
25 okt 2023

Just bild linjen är väldigt bra här, vi har 2 bildsalar och ett keramik rum + ett till litet rum där man kan vara lite mer ifred. Sedan har vi väldigt bra bildlärare som verklig...

Visa hela
5/5
Andraårselev / Felicia
25 okt 2023
Älska Estet

Jag trivs jättebra! Jag tycker lärarna särskilt på estet är bra och de får mig att utvecklas och känna mig trygg. Det är sån fin stämning, vi får springa i bildsalarna och sitta...

Visa hela
Cybergymnasiet Stockholm
Vanadisvägen 9
113 46 STOCKHOLM

CyberGymnasiet Stockholm - Plats för personlighet

Välj ett gymnasium där du får vara dig själv! Välkommen till skolan som ligger ett stenkast från Odenplan. CyberGymnasiet är känt för den goda stämningen och klimatet är öppenhjärtigt och tillåtande. På Cyber får man vara sig själv, är det många som...

Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm och visa alla program.

Sponsrad