Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & formgivning (Aesthetics Program, Art)

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Plugga på Estetiska programmet med inriktning Bild & formgivning på IEGS

IEGS tror verkligen att alla har en inneboende kreativitet. När du studerar på Estetiska programmet kommer du bli utmanad både akademiskt men också kreativt under dina tre år. Du kommer upptäcka att skolans lärare har både kunskap och engagemanget för att hjälpa dig nå din fulla och unika kreativa potential. Efter studenten från Estetiska programmet på IEGS kommer du ha möjlighet att studera kurser och utbildningar inom konst och humaniora på högskola eller universitet.

Hur du söker

För att studera på Estetiska programmet med inriktning mot Bild & formgivning på IEGS behöver du göra följande:

  • Ansöka som normalt via Gyantagningen i Stockholms län
  • Genomföra en intervju på IEGS där du visar upp din portfolio över din konst

Inriktning mot Bild & formgivning

När du studerar på inriktningen mot Bild & formgivning blir du uppmuntrar till att fundera och reflektera kring betydelse av konst och visuell kultur, både genom ett historiskt perspektiv och i det moderna samhället. Du kommer utveckla dina färdigheter tolka, analysera och diskutera flera olika former av konst. Du kommer även att lära dig att kritiskt analysera konst baserat på din förståelse av samtida tankesätt och analyser av konsthistoria. Vår förståelse kommer utvecklas och byggas genom en lokal, regional och internationell kontext.

På IEGS tror man på att förmågan att kontextualisera konst är en fundamental förståelse i den kreativa processen. IEGS tror också att det är av samma vikt att se till att du kan utveckla dina grundkunskaper associerade med en bra konstnärlig praxis över ett brett spektrum av medier.

  • Som student på Estetiska programmet på du utveckla en förståelse för komposition, perspektiv och färglära. Samtidigt utvecklar du grundförståelse inom flera olika genres och dimensioner.
  • Samtidigt som din tro på dig själv och din konst ökar kommer du bli uppmuntrad din kreativitet och att skapa något unikt utifrån dig själv, din stil och ditt eget uttryck.

Möjligheter efter Estetiska programmet

Efter utbildningen så kommer du ha kunskaperna att lösa problem på kreativa sätt genom olika tankesätt. Du kommer även att ha avancerade kunskaper inom just ditt studieområde du valt.

Dessa kunskaper är naturliga för designers och konstnärer vilket gör dig till en eftertraktad tillgång, framför allt inom den kreativa sektorn. Inom sektorn är det viktigt att tänka annorlunda, kunna formulera frågeställningar och lös problem. Mer specifikt så behöver du vara kritiskt medveten om självet och externa faktorer under flera olika omständigheter, kunna vara reflexiv och förstå fördelarna med mångfald.

Utbildningen ger dig också kunskaper inom forskning och kring hur du kan uppvisa projektplanering och ledning genom din konstnärliga strävan.

Du kommer också att få lära dig att hålla muntliga och skriftliga presentationer på engelska samt mer om IT, framförallt att använda flera olika kreativa program. Utbildningen leder också till utmärkt motivation och kunskaper inom självförvaltning, men även att lära dig arbeta både självständigt och i grupp för att bli erfaren av att ta praktiska beslut.

Varför ska jag välja IEGS?

IEGS är den perfekta skolan för att lära sig Bild & formgivning eftersom skolans läge på centrala Södermalm skapar en stor närhet till flera olika högkvalitativa konstgallerier, museer och teatrar.

Skolan erbjuder ett konstrum och ett arbetsrum för 3D. IEGS arbetar också med att kunna ge dig som elev en Mac-svit där du kan arbeta med kreativ mjukvara utefter industristandard om du är intresserad av nya medier och teknik.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning (Aesthetics Program, Art), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning (Aesthetics Program, Art)

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Milen studies Fine Art at IGES

Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm

Milen är senior på IEGS och studerar estetikprogrammet med inriktning konst.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning (Aesthetics Program, Art) så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm
Allhelgonagatan 4
11858 Stockholm

Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm (IEGS)

IEGS ligger i hjärtat av Södermalm i Stockholm. Skolan har en stark akademisk och internationell tradition och vill hjälpa dig att utveckla din fulla potential. Du kan välja att läsa något av fyra svenska nationella program eller International Baccalaureate (IB)-programmet....

Läs mer om Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm och visa alla program.

Sponsrad