Estetiska programmet

Estetiska programmet, Teater (Aesthetics program, Teater)

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Plugga på Estetiska programmet med inriktning Teater på IEGS

På Estetiska programmets inriktning mot Teater på Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm tror man på att teater handlar om att möta andra människor och att skapa relationer mellan dig som artist om publiken.

Teater handlar främst om att arbeta med olika konstnärliga utryck som sker under uppträdandet som till exempel:

  • Skådespeleri
  • Scendesign
  • Regi

På utbildningen så kommer du utveckla en bättre förståelse för teater som konstform. Det kommer ske genom hjälp från koncept, teorier och metoder grundade i de konstnärliga uttrycken.

Under dina år på utbildningen kommer du uppmuntras att tänka på den sociala betydelsen av teater, både historiskt men också i det moderna samhället. Målet är att hjälpa dig kontextualisera dina erfarenheter och kunskaper på utbildningen för att utveckla dig som artist.

Du kommer även att uppmuntras till att analysera och tolka flera olika teatrala föreställningar och uppföranden. För att kunna göra det så kommer du få se föreställningar av flera olika teaterformer.

Från ett mer praktiskt perspektiv så kommer IEGS att hjälpa dig utveckla din förmåga att använda din röst och kropp som ett verktyg för teatraliska uttryck. Du kommer också få en större förståelse för hur du kommunicerar med publiken genom dessa uttryck.

När du är student kommer du bli uppmuntrad till att tänka på hur teaternarrativ är konstruerade, hur olika former av uttryck interagerar, och kanske viktigast reflektera över ditt eget framförande och kreativitet. Du kommer även utveckla en förståelse för olika sätt att utrycka sig på scen genom kostymer, masker, scendesign, ljussättning och ljud, och förstå viktigheten av regin bakom den kreativa processen.

Vad kommer du lära dig på Estetiska programmet?

Efter utbildningen så kommer du ha kunskaperna att lösa problem på kreativa sätt genom olika tankesätt. Du kommer även att ha avancerade kunskaper inom just ditt studieområde du valt.

Dessa kunskaper är naturliga för designers och konstnärer vilket gör dig till en eftertraktad tillgång, framför allt inom den kreativa sektorn. Inom sektorn är det viktigt att tänka annorlunda, kunna formulera frågeställningar och lös problem. Mer specifikt så behöver du vara kritiskt medveten om självet och externa faktorer under flera olika omständigheter, kunna vara reflexiv och förstå fördelarna med mångfald.

Utbildningen ger dig också kunskaper inom forskning och kring hur du kan uppvisa projektplanering och ledning genom din konstnärliga strävan.

Du kommer också att få lära dig att hålla muntliga och skriftliga presentationer på engelska samt mer om IT, framförallt att använda flera olika kreativa program. Utbildningen leder också till utmärkt motivation och kunskaper inom självförvaltning, men även att lära dig arbeta både självständigt och i grupp för att bli erfaren av att ta praktiska beslut.

Varför ska jag välja IEGS?

IEGS är den perfekta skolan för att lära sig Teater eftersom skolans läge på centrala Södermalm skapar en stor närhet till flera olika högkvalitativa konstgallerier, museer och teatrar.

Skolan erbjuder ett konstrum och ett arbetsrum för 3D. IEGS arbetar också med att kunna ge dig som elev en Mac-svit där du kan arbeta med kreativ mjukvara utefter industristandard om du är intresserad av nya medier och teknik.

Hur du söker

För att studera på Estetiska programmet med inriktning mot Teater på IEGS behöver du göra följande:

  • Ansöka som normalt via Gyantagningen i Stockholms län
  • Genomföra en teateraudition på IEGS
Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater (Aesthetics program, Teater), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Teater (Aesthetics program, Teater)

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Milen studies Fine Art at IGES

Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm

Milen är senior på IEGS och studerar estetikprogrammet med inriktning konst.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater (Aesthetics program, Teater) så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm
Allhelgonagatan 4
11858 Stockholm

Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm (IEGS)

IEGS ligger i hjärtat av Södermalm i Stockholm. Skolan har en stark akademisk och internationell tradition och vill hjälpa dig att utveckla din fulla potential. Du kan välja att läsa något av fyra svenska nationella program eller International Baccalaureate (IB)-programmet....

Läs mer om Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
Russell house for life <3
02 aug 2020
Best years of my life!

The school is truly incredible! A great choice for anyone who values other cultures. The housing system really makes everone feel welcome and included. Not only did I graduate w...

Visa hela
5/5
Fedelia M. Nesi
07 aug 2018
If you are thinking about it, DO IT

En otroligt givande utbildning med passionerade och talangfulla lärare som håller en tydlig röd tråd under all undervisning.

5/5
Max
07 aug 2018
Det är ett bra gymnasium

Drama programmet är extremt roligt. Lärarna är fantastiska och om du jobbar på det kan du få vilket betyg du vill. Vad annat kan man begära från en gymnasieskola.

Sponsrad