Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet
Inga recensioner än

Estetiska programmet, Bild & Formgivning

S:t Eriks gymnasium, i Stockholm
Antal elever
Antal elever: cirka 420 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 257,9)
Antal elever
Antal elever: cirka 420 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 257,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Bild & Formgivning

Kreativitet och teori i samspel på det Estetiska programmet

Med det Estetiska programmet på S:t Eriks gymnasium får du en utbildning som tillåter dig att få utlopp för din kreativa ådra, samtidigt som du får en bred teoretisk utbildning som är högskoleförberedande. Programmet förbereder dig främst för fortsatta studier inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnesområden.

Under programmets gång får du lära dig olika kreativa arbetsätt och att arbeta såväl individuellt som i grupp. Du kommer att utveckla inte bara din kreativitet, utan även din nyfikenhet och din förmåga att förmedla budskap genom tal, skrift och andra estetiska uttrycksformer.

Inriktningen Bild och formgivning

Är du ute på jakt efter en utbildning där du får jobba mycket med bild- och formskapande och utveckla din förmåga inom måleri, teckning, drejning, foto, digital bild, skulptur och kommunikation? Inriktningen Bild och formgivningen är då en passande inriktning. Inriktningen förbereder dig dessutom för konstnärliga högskoleutbildningar och ger dig en fördel om du planerar att söka dig vidare till eftergymnasiala utbildare som exempelvis Konstfack, Kungliga konsthögskolan, Beckmans designhögskola m.m.

Specifikt för S:t Eriks gymnasiums inriktning Bild och formgivning är den breda bildsynen där idébaserad konst, formgivning och fotografi har en given plats. Här finns goda tekniska resurser och erfarna lärare. På skolan kommer du att ha tillgång till bland annat ett svartvitt fotolapp, digitala systemkameror och program som Photoshop och InDesign.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & Formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & Formgivning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Kreativa Ebba läser Bild & formgivning på S:t Eriks gymnasium

S:t Eriks gymnasium

Ebba Liwendahl läser Estetiska programmet med inriktning Bild & formgivning. Hon trivs bra på programmet som låter en testa på många former av kreativa uttryckssätt!

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & Formgivning så kommer skolan att kontakta dig.
S:t Eriks gymnasium
Polhemsg. 35
10420 Stockholm

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap, Media Estetiska programmet - Musik/musik, Musik/Musikproduktion, Musik/Musikal, Teater, Bild och formgivning,...

Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Sponsrad