Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Fryshusets Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Utbildningsinfo

Estetiska programmet

Estetiska programmet med passionen Bild och formgivning - en gymnasieutbildning för konstnären!

Gillar du att teckna? Vill du lära dig teknikerna bakom fotografering, måleri eller skulptur? Är du framtidens stora stjärna inom konst och design? Då är det en smart idé att välja bild & form.

Fryshuset Gymnasiums estetiska program vänder sig till dig som vill få möjlighet att utöva ditt konstnärliga uttryck samtidigt som du läser de gymnasiegemensamma ämnena. Programmet ger högskolebehörighet för konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga utbildningar.

Utveckla din talang

Du träffar engagerade lärare och elever med olika bakgrund som inspirerar dig att hela tiden bli bättre. När du jobbar med människor med andra erfarenheter än du själv så blir du bra på att tänka annorlunda och komma på nya idéer. Det har du stor nytta och glädje av genom hela livet och karriären.

Studera

På bild & form studerar du en stor bredd av material och tekniker och arbetar både med traditionella och digitala verktyg. Du lär dig grunderna för att uttrycka dig med en penna, en pensel eller en kamera i handen. Du får 8 timmar bild och form i veckan fördelat på tre längre pass.

Skapa 

Du utmanas att använda din kreativa förmåga i inspirerande övningar. Ditt konstnärskap utvecklas steg för steg. Du får nya idéer och du blir allt vassare på att uttrycka dem.

Ställ ut 

Du möter bild-, design- och media-lärare med spetskompetens. Vi ger dig chansen att ställa ut dina alster inför en publik, så att fler får möjlighet att uppleva dina framsteg. Vi samarbetar ofta med externa aktörer vilket leder till att du får ställa ut din konst utanför skolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Fortsatta studier

Vill du utveckla din konstnärliga förmåga och ditt bildskapande får du på Fryshusets Gymnasium en bra utbildning och språngbräda för fortsatta studier inom konst och design.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram och ger en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
blandpensel
26 sep 2020
Skitbra skola

bara gått här i sex veckor men alla lärare är riktigt sköna, klassen är skitbra. maten är också bra, men det verkar som om vi äter sist så det är inte mycket kvar när vi kommer ...

Visa hela
Fryshusets Gymnasium
Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

Något mer än en skola

Vår skola och hela Fryshuset har en gemensam vision: Att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Den visionen löper som en röd tråd genom hela vår verksamhet och märks i allt vi gör. Vi tror...

Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad