Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Lunagymnasiet
Programinformation
Lidingö
Antal elever: 5 (år 1)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 199,2
    (Lägsta: 187,5) * statistik från 2017
Estetiska programmet, Bild & formgivning

Om utbildningen

Estetiska programmet på Lunagymnasiet

Estetiska programmet är ett teoretiskt program där du också får jobba praktiskt. Här står skapandet i fokus! Du läser bland annat kurser i bild och formgivning och får prova på kreativt skapande i form av:

  • målning
  • keramik
  • textiltryck
  • illustrationer
  • grafik
  • foto

För dig med neuropsykiatrisk funktionsvariation

Lunagymnasiet är en gymnasieskola för elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer som Aspergers syndrom och ADHD. Skolan använder sig av individuellt anpassad pedagogik och erbjuder också ett LSS-boende/internat för elever som vill bo i anslutning till skolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lunagymnasiet vänder sig till elever med Aspergers syndrom, ADHD och liknande neuropsykiatriska funktionsvariationer. Hos oss finns estetiska, samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga programmet samt introduktionsprogrammet. Vi erbjuder en anpassad skola med höga kvalitetskrav och skickliga pedagoger som anpassar undervisningen för varje elev. Undervisningsgrupperna är små och skolan har hög personaltäthet, cirka en lärare på var femte elev. Vi har ett nära samarbete med Luna Ungdomsboende.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Som boende i samma kommun som Lunagymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Lunagymnasiet

Lunagymnasiet

Gymnasium för elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer

Lunagymnasiet på Lidingö är en fristående gymnasieskola för dig med Asperger syndrom, ADHD eller liknande neuropsykiatrisk funktionsvariationer. Här finns estetiska, samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga programmet samt introduktionsprogrammet. Lunagymnasiet erbjuder en anpassad skola med höga kvalitetskrav och skickliga pedagoger som anpassar undervisningen...


Läs mer om Lunagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Lunagymnasiet

Kottlavägen 116C
18141 Lidingö

 Visa telefonnummer
www.up.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Bild & formgivning, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.