Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & formgivning - Grafisk design

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 269,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 269,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Bild & formgivning - Grafisk design

Grafisk Design på Designgymnasiet

Grafisk design

På Grafisk design får du från första stund börja skapa från penna till dator. Men vem ska söka grafisk design? Om du är intresserad av att måla, rita och skapa grafik i dator är grafisk design utbildningen för dig. Du måste inte ha några förkunskaper när du söker till oss – men att ha ett intresse för färg och form är viktigt. Dina viktigaste verktyg under utbildningen är dator, penna, photoshop, indesign, illustrator och PMS-skalor. Under din tid hos oss kommer du att bli vägledd av lärare med erfarenhet inom reklam och grafisk design som stöttar dig från idé till färdig grafisk produkt.

Du kommer att få lära dig hur man framställer bilder med olika tekniker, både i 2D och 3D. Du kommer att utveckla din förmåga att uttrycka dig visuellt, och även hur du tolkar visuella uttryck ur olika perspektiv. Dessutom får du möjlighet att välja någon del av bildområdet som du vill fokusera på.

Om Estetiska programmet

Estetiska programmet är högskoleförberedande och inriktningen Bild och Form ger mycket utrymme för ditt intresse, design och skapande. Efter utbildningen är du behörig att läsa vidare på högskola, det finns även en uppsjö folkhögskolor och yrkesutbildningar inom design som du kommer vara väl förberedd för. Inom ramen för de individuella valen ges också ytterligare möjligheter att höja din behörighet, till exempel genom att lägga till kurser i matematik. 

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning - Grafisk design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning - Grafisk design

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning - Grafisk design så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Designgymnasiet Sickla
Marcusplatsen 5A
131 54 Stockholm

Har du också designdrömmar?

Välkommen till en av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå! De elever som läser på Designgymnasiet Sickla har alla några gemensamma nämnare: nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för skapande och design. Designgymnasiet Sickla erbjuder tre olika program, alla med designinriktning....

Läs mer om Designgymnasiet Sickla och visa alla program.

Sponsrad