Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Södra Latins gymnasium

Inriktning bild och formgivning

Utbildningen vänder sig till dig som vill studera vidare eller arbeta inom bild- och formgivning. Inriktningen ger både grundläggande kunskaper inom bild och formområdet och stimulerar till personlig utveckling i idéformulering och gestaltning.

Du läser kurser som t ex bild, form, design, foto och animation. Du får möjlighet att öva ditt tekniska handlag med en rad olika verktyg och metoder för bildframställning - från kol till dator. Orientering i bildteoretiska modeller, analysmetoder och principer för visuell kommunikation ger dig perspektiv på olika förhållningssätt till bildbegreppet och ditt eget bildskapande. 

Självklart ger också utbildningen en grundläggande behörighet till universitet/högskola samt särskild behörighet genom Ma2b som en programfördjupning. Programmet förbereder dig för bild-, konst- och designrelaterade högre utbildningar. Inom ramen för det individuella valet ges ytterligare möjligheter att höja din behörighet, t ex genom att läsa Matematik 3b och Naturkunskap 2. 

Observera att du måste göra färdighetsprov för att ansöka till denna utbildning. Läs mer om detta på skolans hemsida.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Södra Latins gymnasium
Skaraborgsgatan 14
11893 STOCKHOLM

Södra Latins Gymnasium

Södra Latin är en gymnasieskola som präglas av en kulturell profil och ett vetenskapligt förhållningssätt i en varm, trygg och välkomnande miljö. Respekten för varandra och rätten att vara sig själv värderar vi mycket högt på vår skola. Skolan har...

Läs mer om Södra Latins gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
1/5
Besviken
03 jul 2019
Inte så bra skola

När jag började södra gjorde jag det delvis för att jag ville ha bra lärare och några av lärarna jag haft på södra har varit dem bästa men vissa har VERKLIGEN varit dem absolut ...

Visa hela
Sponsrad