Gymnasium för elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer

Lunagymnasiet på Lidingö är en fristående gymnasieskola för dig med Asperger syndrom, ADHD eller liknande neuropsykiatrisk funktionsvariationer.

Här finns estetiska, samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga programmet samt introduktionsprogrammet. Lunagymnasiet erbjuder en anpassad skola med höga kvalitetskrav och skickliga pedagoger som anpassar undervisningen för varje elev. Undervisningsgrupperna är små och skolan har hög personaltäthet, cirka en lärare på var femte elev. Skolan har ett nära samarbete med Luna Ungdomsboende.

Lunagymnasiet ger dig en god utbildning och förutsättningar för att kunna påverka ditt liv och utvecklas i samhället. Skolan strävar efter att ge alla elever bästa tänkbara pedagogik genom individuella anpassningar, små undervisningsgrupper och hög personaltäthet.

Trygghet och trivsel

Pedagoger och elever skapar tillsammans en lugn, trygg, trivsam och inspirerande gymnasiemiljö där eleverna förbereds för framtiden.

Lokalerna är personligt inredda och utrustade med tekniska redskap som underlättar kunskapsförmedlande och inlärning. Skolan jobbar med tydliggörande kommunikation för att eleverna ska kunna prestera så bra som möjligt och få goda studieresultat.

Delaktighet

Lunagymnasiet anpassar miljö och upplägg efter eleverna. Det innebär till exempel att eleverna har möjlighet att påverka både arbetssätt och programinnehåll i utbildningen.

Kompetenta pedagoger

Skolan ställer höga krav på kvalitet och kompetenta pedagoger som anpassar undervisningen efter varje elevs förutsättningar.

Boende

Skolan har ett tillhörande boende, Luna Ungdomsboende, för ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och som är inskrivna på Lunagymnasiet. På boendet arbetar man för att du som bor där ska ha en fungerande vardag och en meningsfull fritid, utifrån personliga intressen och behov. Målsättningen är att du ska känna dig trygg, trivas, utvecklas och ha roligt på ditt boende. Utifrån dina förutsättningar förbereds du för vuxenlivet med hjälp av personalens omtanke, engagemang och kunskap.

Här finns skolan

Skolan ligger i natursköna omgivningar på Lidingö, bara 22 minuter från Stockholm Central med kommunala kommunikationer. Bussen stannar utanför skolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Lunagymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Lunagymnasiet

Video

Lunagymnasiet vänder sig till elever med Aspergers syndrom, ADHD och liknande neuropsykiatriska funktionsvariationer. Hos oss finns estetiska, samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga programmet samt introduktionsprogrammet. Vi erbjuder en anpassad skola med höga kvalitetskrav och skickliga pedagoger som anpassar undervisningen för varje elev. Undervisningsgrupperna är små och skolan har hög personaltäthet, cirka en lärare på var femte elev. Vi har ett nära samarbete med Luna Ungdomsboende.

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Lunagymnasiet.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

www.up.se

Snittbetyg: 4,7

Alexiz
Jag trivs på Lunnaskolan och rekommenderar den starkt för att man för den stöd och hjälp man behöver. De är duktiga på att anpassa sig efter elevens behov, och jag har aldrig känt att jag inte för de stöd jag vill ha. Det är även skönt att vistas på en lugn miljö där man känner att man passar in, och inte behöver skämmas för sin diagnos. Det är ...
Visa hela
Emmy
Om man behöver extra stöd så finns det. Om man har behov så finns det alltid hjälp. Kompisar förstår en. Alla förstår varandra men alla har olika åsikter och är olika individer, men finns alltid stöd.
:)
Skolan har en trevlig familjär stämning med god studiero och engagerade lärare. Studierna är väldigt individanpassade vilket är skönt och gör att man får den hjälp man behöver samtidigt som man känner sig stimulerad. Lokalerna är väldigt fina och det finns alltid någon tyst och lugn plats där man kan sitta.

För att beställa information från Lunagymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Skolrecensioner