Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Om skolan

Lunagymnasiet

Gymnasium för elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer

Lunagymnasiet på Lidingö är en fristående gymnasieskola för dig med Asperger syndrom, ADHD eller liknande neuropsykiatrisk funktionsvariationer.

Här finns estetiska, samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga programmet samt introduktionsprogrammet. Lunagymnasiet erbjuder en anpassad skola med höga kvalitetskrav och skickliga pedagoger som anpassar undervisningen för varje elev. Undervisningsgrupperna är små och skolan har hög personaltäthet, cirka en lärare på var femte elev. Skolan har ett nära samarbete med Luna Ungdomsboende.

Lunagymnasiet ger dig en god utbildning och förutsättningar för att kunna påverka ditt liv och utvecklas i samhället. Skolan strävar efter att ge alla elever bästa tänkbara pedagogik genom individuella anpassningar, små undervisningsgrupper och hög personaltäthet.

Trygghet och trivsel

Pedagoger och elever skapar tillsammans en lugn, trygg, trivsam och inspirerande gymnasiemiljö där eleverna förbereds för framtiden.

Lokalerna är personligt inredda och utrustade med tekniska redskap som underlättar kunskapsförmedlande och inlärning. Skolan jobbar med tydliggörande kommunikation för att eleverna ska kunna prestera så bra som möjligt och få goda studieresultat.

Delaktighet

Lunagymnasiet anpassar miljö och upplägg efter eleverna. Det innebär till exempel att eleverna har möjlighet att påverka både arbetssätt och programinnehåll i utbildningen.

Kompetenta pedagoger

Skolan ställer höga krav på kvalitet och kompetenta pedagoger som anpassar undervisningen efter varje elevs förutsättningar. 

Boende

Skolan har ett tillhörande boende, Luna Ungdomsboende, för ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och som är inskrivna på Lunagymnasiet. På boendet arbetar man för att du som bor där ska ha en fungerande vardag och en meningsfull fritid, utifrån personliga intressen och behov. Målsättningen är att du ska känna dig trygg, trivas, utvecklas och ha roligt på ditt boende. Utifrån dina förutsättningar förbereds du för vuxenlivet med hjälp av personalens omtanke, engagemang och kunskap.

Här finns skolan

Skolan ligger i natursköna omgivningar på Lidingö, bara 22 minuter från Stockholm Central med kommunala kommunikationer. Bussen stannar utanför skolan.


Är du intresserad och vill veta mer om Lunagymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Lunagymnasiet

Program

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Lunagymnasiet.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2021/22

Antal elever per lärare 2021/22

Lunagymnasiet
 69,8%
Lunagymnasiet 4,7

Antal elever på skolan år 2021/22: cirka 60


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Estetiska programmet

  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 10 2021/22
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år
Antagningspoäng medel 234,4 2021
Lägsta antagningspoäng 210,0 2021

Naturvetenskapsprogrammet

  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 10 2021/22
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år
Antagningspoäng medel 238,1 2021
Lägsta antagningspoäng 187,5 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet

  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 20 2021/22
Genomsnittlig betygspoäng 14,7
Andel behöriga till högskola 92,7
Andel med examen inom 3 år 81,7
Antagningspoäng medel 205,0 2021
Lägsta antagningspoäng 197,5 2021
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Lunagymnasiet

Kottlavägen 116C
18141 Lidingö

 Visa telefonnummer
www.up.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Alexiz
Jag trivs på Lunnaskolan och rekommenderar den starkt för att man för den stöd och hjälp man behöver. De är duktiga på att anpassa sig efter elevens behov, och jag har aldrig känt att jag inte för de stöd jag vill ha. Det är även skönt att vistas på en lugn miljö där man känner att man passar in, och inte behöver skämmas för sin diagnos. Det är ...
Visa hela
Emmy
Om man behöver extra stöd så finns det. Om man har behov så finns det alltid hjälp. Kompisar förstår en. Alla förstår varandra men alla har olika åsikter och är olika individer, men finns alltid stöd.
:)
Skolan har en trevlig familjär stämning med god studiero och engagerade lärare. Studierna är väldigt individanpassade vilket är skönt och gör att man får den hjälp man behöver samtidigt som man känner sig stimulerad. Lokalerna är väldigt fina och det finns alltid någon tyst och lugn plats där man kan sitta.
Recensioner
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Lunagymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information