Fryshuset Gymnasium – gymnasieskolan med passion för kunskap!

Välkommen till Fryshuset Gymnasium – skolan för dig som vill utvecklas efter dina egna behov och förutsättningar och inte minst ett liv som du trivs med!

Fryshuset är för dig som vill utvecklas efter dina egna behov och förutsättningar och skapa ett liv som du trivs med. Vi är skolan för dig som siktar högt. Du som drömmer om att bli musiker, hjärnforskare, idrottsstjärna, spelutvecklare, kanske lärare eller statsminister. Resan mot dina drömmars mål börjar här.

Här får du kraft och energi att lära dig hur samhället fungerar, hur andra människor tänker och vad du kan göra för att påverka ditt liv eller kanske rentav förändra världen

Kombinera passion med kunskap

På Fryshuset Gymnasium kan du kombinera dina programstudier med någonting du är särskilt intresserad av, en passion. Det kan vara basket, musik, dans, teater, bild, skrivande eller entreprenörskap. Du kan ägna dig åt ett passionerat intresse oavsett om det är inom ett teoretiskt eller praktiskt ämne. Passion genomsyrar hela vår verksamhet och kommer finnas med i allt du gör under dina år hos oss. Tillsammans med de obligatoriska ämnen som ingår i ditt program, har du chans att ägna dig åt något som just du brinner för.

Fryshuset Gymnasiums arbete bygger på tre grundstenar:

1. Passioner

Känslan är en nyckelsten för verklig inlärning. Möjligheten att få utöva ett passionerat intresse skapar inre motivation för lärande.

2. Ämnesintegration

Verkligheten är inte uppdelad i ämnen eller kurser. Känslan av helhet skapar en förståelse som underlättar när man ska hitta riktig studiemotivation.

3. Delaktighet

Elevaktiva och blandade arbetsformer är en viktig del av skolans själ och hjärta. Att som elev få vara med och skapa frågeställningarna för att sedan söka information och lösa problemen är hävstänger i skolans lärandeprocesser.

Är du intresserad och vill veta mer om Fryshusets Gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Fryshusets Gymnasium

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

Läs mer Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program.

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Lär dig mer om Fryshusets Gymnasium i Stockholm

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Fryshusets Gymnasium.

Fryshusets Gymnasium

Mårtensdalsgatan 2-8

gymnasiet.fryshuset.se

Snittbetyg: 4,2

Eyob
Fryshuset gymnasiet är en väldigt bra skola. Lärarna är väldigt motiverande och engagerade och hjälpsamma. Man får verkligen hjälpen man behöver av lärarna under skoldagar, dessutom har vi studiero. Fryshuset har också passion 1-3 gånger per vecka där man får göra vad man älskar mest.
Ali garib
De är tufft men man får det stöd man behöver med alla olika ämnen
17SAA4Life
Skolan som helhet erbjuder så mycket, god mat, behöriga lärare som ser till att du får det stödet du behöver samt en trygg miljö med exempelvis Lugna Gatan som ser till att alla känner sig trygga på skolans område. Det finns alltid en plats för dig i Fryshuset och du kommer alltid att hitta en vän.

För att beställa information från Fryshusets Gymnasium, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fryshuset gymnasium
Jag har en fråga
Skolrecensioner