Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Möt framtiden på Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Trollhättan. Här är man övertygade om att det är genom möten människor växer och utvecklas. På Magnus Åbergsgymnasiet möts varje dag 900 elever och ett hundratal lärare och annan personal.

I de möten som sker på skolan förmedlas kunskap samtidigt som man byter erfarenheter och knyter kontakter. Du möter nya utmaningar som gör dig redo för livet utanför skolan och träffar nya vänner.

Gör dig redo för framtiden på Magnus Åbergsgymnasiet!

Härifrån går du ut i livet med stärkt självkänsla och en bra grund för dina kommande studier, arbetsliv och framtid. Magnus Åbergsgymnasiet arbetar för att bygga broar mellan människor, kulturer och program. Som elev ska du känna att du är sedd och delaktig. Det är också viktigt att miljön på skolan upplevs som kreativ och stimulerande. Skolan har ett starkt elevengagemang – ”MÅG-andan” – med hög aktivitet i elevkår och bland elevambassadörer.

Internationella samarbeten -  Holland, England och Frankrike

Som en del i strävan efter att vara en interaktiv skola med många mötesplatser arbetar man mycket i projektform på Magnus Åbergsgymnasiet. Här kan du delta i allt från teateruppsättningar till demokratiprojekt. Man har också internationella samarbeten skolor i England, Frankrike, Tyskland, Polen, Holland och Italien.

Modern utrustning och bibliotek

Måg har ett brett utbud av program och inriktningar och du kan själv vara med och utforma din utbildning. Skolan erbjuder också bibliotek samt fina lokaler med modern utrustning i form av datorer och andra hjälpmedel. Som elev får du en egen bärbar dator att använda och ansvara för.

Samarbete med olika yrkesbranscher

På Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan har du en fot i världen utanför skolan. Här arbetar man nämligen med näringsliv, landsting och kommun för att du som elev ska få en gymnasieutbildning med verklighetsförankring. Kurserna på yrkesprogrammen är framtagna med representanter för de olika branscherna, vilket säkerställer att utbildningarna är relevanta och aktuella och du som elev får de kunskaper branschen kräver. Ett annat viktigt inslag i yrkesprogrammen är APL – arbetsplatsförlagt lärande.

Idrott på Magnus Åbergsgymnasiet

Magnus Åbergsgymnasiet är en skola med idrottsprofil – här finns både idrottsprogram och olika specialidrotter. Som idrottselev har du goda möjligheter att utvecklas inom idrott samtidigt som du får en bra gymnasieutbildning.

Magnus Åbergsgymnasiet är en trygg gymnasieskola där pengarna går till en bra skoltid för dig som elev. Alla lektioner är ledda av behöriga lärare och du har tillgång till stödfunktioner som skolsköterskor, SYV och kuratorer.

På Gymnasiesärskola.se kan du läsa om Magnus Åbergsgymnasiets gymnasiesärskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Magnus Åbergsgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Magnus Åbergsgymnasiet

Visa alla

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Magnus Åbergsgymnasiet.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

46152 Trollhättan

www.magnusabergsgymnasiet.se

Ellen