Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller. Skolan har ett stort utbud av både nationella program och yrkesprogram där varje program har en egen del på skolan, vilket ger trygghet och nära kontakt med lärarna. Du får den stora skolans möjligheter med den lilla skolans trygghet.

Här hittar du ditt gymnasieprogram oavsett om du vill plugga vidare eller jobba direkt efter gymnasiet. Under din gymnasietid får du dessutom vänner och minnen för livet!

Bli så mycket du kan

Utbildning är det bästa Magnus Åbergsgymnasiet vet, och skolans uppdrag är att hjälpa dig nå dit du vill, oavsett vilken bana du väljer.

På Magnus Åbergsgymnasiet hittar du ett stort utbud av riktigt bra utbildningar. Oavsett om du vill förbereda dig för fortsatta studier eller hitta ett jobb efter gymnasiet så finns det en väg för dig här. Skolan vill att du ska välja ett program som ger dig framtidslust, ett program där du kan få maximalt utlopp för att vara du och som tar dig ett steg närmare dina drömmar. Vissa program är högskoleförberedande, och andra ger dig en yrkesexamen. Oavsett vad du väljer har du alltid möjlighet att komplettera för att få en grundläggande högskolebehörighet.

Du står i fokus

Som elev på Magnus Åbergsgymnasiet är det du som avgör vägen. Det är din framtidslust som styr dina mål. Skolan hjälper dig att skräddarsy en studieplan som passar för dina drömmar. Lärare stöttar dig i din utveckling och tillsammans sätter ni ständigt nya mål för att du ska nå dit du vill.

På skolan finns stort elevinflytande och möjligheter till engagemang i skolans utveckling. Skolan tror på att elever, lärare och rektorer bygger en skola tillsammans. Delta i programråd, elevråd och skolkonferenser för att påverka skolan idag och imorgon.

Vill du resa under din gymnasietid?

På Magnus Åbergsgymnasiet tror man på att man växer genom möten med människor från andra länder och kulturer. Skolan har många internationaliseringssamarbeten och det finns möjlighet att resa i flera olika studiesammanhang. Dessutom kan du också vara med och ta emot elever från andra länder som besöker Sverige.

Kombinera studier med din idrott

Utövar du en sport? Va bra! För hos Magnus Åbergsgymnasiet kan du kombinera din idrott med studier. Skolan har samarbeten med flera olika föreningar lokalt samt Nationell idrottsutbildning. Du kan utöva din idrott upp till 4h per vecka.

Kvalitetsstämplar

Skolan erbjuder gymnasieutbildningar med hög kvalité. Ett bevis på det är dess olika certifikat och kvalitetsstämplar. Magnus Åbergsgymnasiet är en EU-ambassadörskola och Amnesty skola. Mänskliga rättigheter och demokrati är viktiga fokusområden här.

Är du intresserad och vill veta mer om Magnus Åbergsgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Magnus Åbergsgymnasiet

Visa alla

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Magnus Åbergsgymnasiet.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

46152 Trollhättan

www.magnusabergsgymnasiet.se

Ellen