Visa gymnasium.se som: Mobil

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller. Skolan har ett stort utbud av både nationella program och yrkesprogram där varje program har en egen del på skolan, vilket ger trygghet och nära kontakt med lärarna. Du får den stora skolans möjligheter med den lilla skolans trygghet.

Här hittar du ditt gymnasieprogram oavsett om du vill plugga vidare eller jobba direkt efter gymnasiet. Under din gymnasietid får du dessutom vänner och minnen för livet!

Bli så mycket du kan

Utbildning är det bästa Magnus Åbergsgymnasiet vet, och skolans uppdrag är att hjälpa dig nå dit du vill, oavsett vilken bana du väljer.

På Magnus Åbergsgymnasiet hittar du ett stort utbud av riktigt bra utbildningar. Oavsett om du vill förbereda dig för fortsatta studier eller hitta ett jobb efter gymnasiet så finns det en väg för dig här. Skolan vill att du ska välja ett program som ger dig framtidslust, ett program där du kan få maximalt utlopp för att vara du och som tar dig ett steg närmare dina drömmar. Vissa program är högskoleförberedande, och andra ger dig en yrkesexamen. Oavsett vad du väljer har du alltid möjlighet att komplettera för att få en grundläggande högskolebehörighet.

Du står i fokus

Som elev på Magnus Åbergsgymnasiet är det du som avgör vägen. Det är din framtidslust som styr dina mål. Skolan hjälper dig att skräddarsy en studieplan som passar för dina drömmar. Lärare stöttar dig i din utveckling och tillsammans sätter ni ständigt nya mål för att du ska nå dit du vill.

På skolan finns stort elevinflytande och möjligheter till engagemang i skolans utveckling. Skolan tror på att elever, lärare och rektorer bygger en skola tillsammans. Delta i programråd, elevråd och skolkonferenser för att påverka skolan idag och imorgon.

Vill du resa under din gymnasietid?

På Magnus Åbergsgymnasiet tror man på att man växer genom möten med människor från andra länder och kulturer. Skolan har många internationaliseringssamarbeten och det finns möjlighet att resa i flera olika studiesammanhang. Dessutom kan du också vara med och ta emot elever från andra länder som besöker Sverige.

Kombinera studier med din idrott

Utövar du en sport? Va bra! För hos Magnus Åbergsgymnasiet kan du kombinera din idrott med studier. Skolan har samarbeten med flera olika föreningar lokalt samt Nationell idrottsutbildning. Du kan utöva din idrott upp till 4h per vecka.

Kvalitetsstämplar

Skolan erbjuder gymnasieutbildningar med hög kvalité. Ett bevis på det är dess olika certifikat och kvalitetsstämplar. Magnus Åbergsgymnasiet är en EU-ambassadörskola och Amnesty skola. Mänskliga rättigheter och demokrati är viktiga fokusområden här. 


Är du intresserad och vill veta mer om Magnus Åbergsgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Magnus Åbergsgymnasiet

Program

Visa alla

Video

Har du funderat på vad du vill bli i framtiden? Här kan du lyssna på elever från olika program på Magnus Åbergsgymnasiet, Nils Ericsongymnasiet och Birger Sjöberggymnasiet och inspireras av deras framtidsplaner!

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Magnus Åbergsgymnasiet.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Magnus Åbergsgymnasiet
 100,0%
Trollhättan
 76,9%
Sverige
 80,6%

Antal elever per lärare 2017

Magnus Åbergsgymnasiet 12,3
Trollhättan 12,2
Sverige 11,7

Antal elever på skolan år 2017: 377


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Bygg- och anläggningsprogrammet

13,7 .. .
  Trollhättan Sverige År
Totalt antal studerande 52 2017
Genomsnittlig betygspoäng 13,7 13,5 12,9 2017
Andel behöriga till högskola .. .. 20,7 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Ekonomiprogrammet

13,3 69,2 % .
  Trollhättan Sverige År
Totalt antal studerande 57 2017
Genomsnittlig betygspoäng 13,3 14,0 14,5 2017
Andel behöriga till högskola 69,2 % 78,3 % 90,6 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

El- och energiprogrammet

12,0 .. .
  Trollhättan Sverige År
Totalt antal studerande . 2017
Genomsnittlig betygspoäng 12,0 12,0 12,7 2017
Andel behöriga till högskola .. .. 35,5 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Handels- och administrationsprogrammet

12,3 41,7 % .
  Trollhättan Sverige År
Totalt antal studerande 17 2017
Genomsnittlig betygspoäng 12,3 12,4 12,8 2017
Andel behöriga till högskola 41,7 % 51,7 % 39,8 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Introduktionsprogram

  Trollhättan Sverige År
Totalt antal studerande
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Magnus Åbergsgymnasiet

Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.magnusabergsgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner.

Besviken
(1)
Jag valde att avsluta mina studier på Magnus Åbergsgymnasiet redan efter ett år på skolan. Anledningen till detta var att jag blev så sjukt understimulerad. Nivån är vad jag skulle vilja jämföra med sjunde klass, där vi som gick SAMSAM tvingades gå igenom vilka partier som var höger/vänster. Det är en varierad undervisning och det är bra, men de...
Elin, Kommunikatör Kunskapsförbundet Väst Kommentar:
Vad tråkigt att du har fått en sån upplevelse av din utbildning hos oss på Magnus Åbergsgymnasiet. Att våra elever trivs, får en bra utbildning och känner framtidslust är jätteviktigt för oss, så vi skulle gärna komma i kontakt med dig och lyssna in dina synpunkter. Du kan kontakta mig på e-post elin.sjoberg@kunskapsforbundet.se så ska jag vidar...
Visa hela
Ellen
(5)
Vad ska man säga. Även fast att gymnasietiden har varit otroligt jobbig under vissa stunder så sprang jag ut genom dörrarna med världens största leende och jag ångrar ingenting. Samhällsprogrammet har lärt mig så otroligt viktiga saker och jag är verkligen stolt över att den har format mig till den jag är idag. Jag har lärt mig så mycket om de a...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Magnus Åbergsgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(3,0)
Baseras på 2 recensioner.