Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Magnus Åbergsgymnasiet
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 180 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 142,5
    (medelvärde: 248,1) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2023-01-24
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Samhällsvetenskap

Världen ser annorlunda ut när du förstår hur den fungerar. Samhällsvetenskapsprogrammet handlar om samhället vi lever i, både det lokala och globala. Vill du ha koll på vad som händer och veta varför det händer? Då är programmet helt rätt för dig.

Hos oss väljer du mellan två inriktningar: Samhällskunskap eller Beteendevetenskap. Oberoende inriktning får du en bred utbildning som gör dig väl förberedd inför vidare studier på högskola eller universitet.

På Samhällsprogrammet får du verktyg för att förstå din samtid och vår gemensamma historia. Du lär dig hur samhället och människorna i det fungerar och vad som styr våra handlingar och beslut. Som samhällsvetare är det självklart att ha ett internationellt perspektiv. Du lär dig att analysera och kommunicera både i bild, tal och skrift. Du får träna dig i ett vetenskapligt förhållningssätt, att arbeta i projektform, ställa upp olika teoretiska modeller, och dra slutsatser utifrån dessa.

Oavsett vilken inriktning du väljer får du gå i modernt utrustade salar med tillgång till studierum för självstudier. Vi har också ett välutrustat bibliotek som kan komma väl till pass när du ska göra dina fördjupningsarbeten. Under utbildningen kommer du att göra många studiebesök och studieresor. Du har stora möjligheter att bredda och fördjupa dig inom programmet.

Sedan 2016 är vi utsedda till “Skola för mänskliga rättigheter” av Amnesty, vi är också ambassadörsskola för Europaparlamentet

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Arbete efter genomförd utbildning

Många som har gått Samhällsvetenskapsprogrammet satsar efter vidare studier på att bli lärare, jurist, personalvetare, psykolog, projektledare, journalist, informatör, forskare, bibliotekarie eller arkitekt.

Samhällsprogrammet gör dig väl förberedd för högskola och universitet. Du har också en bred behörighet och kan bli i stort sett vad du vill inom det samhällsvetenskapliga området. Här har du möjlighet att maximera dina meritpoäng.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Magnus Åbergsgymnasiet

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Här finns den större skolans möjligheter, med de lilla skolans trygghet. Här blir du så mycket du kan! På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller som tillsammans skapar framtidens arbetsmarknad. Vi har ett stort...


Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Magnus Åbergsgymnasiet

Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.magnusabergsgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner.

Besviken
Jag valde att avsluta mina studier på Magnus Åbergsgymnasiet redan efter ett år på skolan. Anledningen till detta var att jag blev så sjukt understimulerad. Nivån är vad jag skulle vilja jämföra med sjunde klass, där vi som gick SAMSAM tvingades gå igenom vilka partier som var höger/vänster. Det är en varierad undervisning och det är bra, men de...
Elin, Kommunikatör Kunskapsförbundet Väst Kommentar:
Vad tråkigt att du har fått en sån upplevelse av din utbildning hos oss på Magnus Åbergsgymnasiet. Att våra elever trivs, får en bra utbildning och känner framtidslust är jätteviktigt för oss, så vi skulle gärna komma i kontakt med dig och lyssna in dina synpunkter. Du kan kontakta mig på e-post elin.sjoberg@kunskapsforbundet.se så ska jag vidar...
Visa hela
Ellen
Vad ska man säga. Även fast att gymnasietiden har varit otroligt jobbig under vissa stunder så sprang jag ut genom dörrarna med världens största leende och jag ångrar ingenting. Samhällsprogrammet har lärt mig så otroligt viktiga saker och jag är verkligen stolt över att den har format mig till den jag är idag. Jag har lärt mig så mycket om de a...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Magnus Åbergsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Magnus Åbergsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information