Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Magnus Åbergsgymnasiet
Programinformation
Trollhättan
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Aktuellt och historia i samhället

Är du intresserad av vad som händer i världen och vilka historiska händelser som påverkat det samhälle vi lever i idag? På Samhällsvetenskapsprogrammet får du lära dig om allt detta! Här studerar man hur människor påverkas av samhället här och i resten av världen.

Analys av samhällsfrågor

Inriktningen Samhällsvetenskap ger dig kunskap om internationella frågor och du tränar dig på att analysera samhällsfrågor utifrån individ-, grupp- och samhällsnivå. Du kan också fördjupa dig inom inriktningen utifrån dina intressen.

På Samhällsvetenskapsprogrammet lär du dig analysera, kommunicera och att använda vetenskapliga förhållningssätt och teorier som du drar slutsatser utifrån.

Stort bibliotek på MÅG

Magnus Åbergsgymnasiet har mycket bra lokaler för såväl klassrumsundervisning som för självstudier i mindre rum. Dessutom har skolan ett bibliotek med en mängd böcker och material som du har stor användning för, exempelvis när du gör fördjupningsarbeten. I utbildningen gör man också flera studiebesök och studieresor.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Magnus Åbergsgymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Gymnasieexamen

När du läst Samhällsvetenskapsprogrammet har du en högskoleförberedande gymnasieexamen och kan läsa vidare till exempelvis lärare, socionom, forskare, personalvetare, bibliotikarie eller jurist.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Magnus Åbergsgymnasiet

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller. Skolan har ett stort utbud av både nationella program och yrkesprogram där varje program har en egen del på skolan, vilket ger trygghet och nära kontakt med...


Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Magnus Åbergsgymnasiet

Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.magnusabergsgymnasiet.se

Recensioner

Ellen
(5)
Vad ska man säga. Även fast att gymnasietiden har varit otroligt jobbig under vissa stunder så sprang jag ut genom dörrarna med världens största leende och jag ångrar ingenting. Samhällsprogrammet har lärt mig så otroligt viktiga saker och jag är verkligen stolt över att den har format mig till den jag är idag. Jag har lärt mig så mycket om de a...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.