Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Magnus Åbergsgymnasiet, i Trollhättan
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 180,0
(medelvärde: 212,5)
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 180,0
(medelvärde: 212,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet

Läs Försäljnings- och serviceprogrammet

Är du intresserad av entreprenörskap, försäljning, service, inköp, marknadsföring och ekonomi? Drömmer du kanske om att starta eget företag inom handel? Då är detta ett program för dig.

Hos oss lär du dig att möta människor, förstå vad som är riktigt bra service och vad som krävs av en företagare. När du lämnar Magnus Åbergsgymnasiet kan du vara säker på att du har de kunskaper som behövs för att möta arbetslivet.

Försäljnings- och serviceprogrammet är en utbildning där du lär dig att kommunicera med människor, både i verkliga livet och via digitala media. Du får lära dig om försäljning, inköp, varuflöden, logistik och entreprenörskap. Det senare är ett av de ämnen som du får arbeta praktiskt med genom hela utbildningen, där du genom Ung Företagsamhet får du starta och driva ditt eget företag, utifrån din egen affärsidé.

Under din utbildning så tränar du din förmåga att utveckla relationer med affärskontakter och medarbetare. Vi arbetar mycket med att samla in, analysera och värdera information och att ta ansvar och handla med omdöme. Du arbetar ofta i projektform och tränar din förmåga att vara aktiv och företagande. Dessutom har du minst 15 veckors utbildning ute på en arbetsplats, så kallat ”Arbetsplatsförlagt Lärande” (APL).

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Grundläggande högskolebehörighet

För att få grundläggande högskolebehörighet krävs att du läser kurserna Svenska 3 alt. svenska som andraspråk 3
Engelska 6. Du kan läsa båda dessa kurser inom ramen för individuellt val på programmet.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Arbete efter genomförd utbildning

Många som har läst Försäljnings- och serviceprogrammet arbetar direkt efter studenten som varumottagare eller butikssäljare.

Efter vidare studier väljer många att bli ekonomiassistent, kommunikatör, personalassistent eller marknadsförare.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Magnus Åbergsgymnasiet
Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Här finns den större skolans möjligheter, med de lilla skolans trygghet. Här blir du så mycket du kan! På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller som tillsammans skapar framtidens arbetsmarknad. Vi har ett stort...

Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad