Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Angeredsgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 142,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 142,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet - Handel & Service på Angeredsgymnasiet

På Försäljnings- och serviceprogrammet på Angeredsgymnasiet kan du lära dig mer om ämnen som entreprenörskap, försäljning och handel. Programmet är yrkesförberedande och förbereder dig framför allt för att arbeta inom handelsyrken som exempelvis säljare eller butiksledare. Om du vill läsa vidare på högskola eller universitet finns det möjlighet att läsa till extra kurser för att få högskolebehörighet.

Som elev på Försäljnings- och serviceprogrammet får du parallellt med dina studier en praktikhandledare som hjälper till att slussa in dig på företag med önskad inriktning. Praktik och teori varvas friskt under det andra och tredje året och det är inte ovanligt att många av Angeredsgymnasiets Handelselever får sitt första sommar- eller extrajobb redan under gymnasiet.

Inriktning Handel och service

Om du vill jobba inom inköp eller försäljning är inriktningen handel och service en bra språngbräda in i arbetslivet! Handelssektorn växer så det knakar och här finns många goda framtidsmöjligheter. Just inom försäljning och inköp finns det även många möjligheter till arbete utomlands, så för dig som behärskar flera språk ligger världen öppen! 

Samarbeten som ger en verklighetsnära utbildning

Angeredsgymnasiet samarbetar med många företag, såväl stora som små och inom flera olika branscher. Detta ger dig på Försäljnings- och serviceprogrammet en utbildning där du får prova på eventuella framtida yrkesroller och där du kan knyta flera nyttiga kontakter för framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Svenska

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Angeredsgymnasiet
Grepgatan 9
424 22 Angered

Angeredsgymnasiet i Göteborg

Angeredsgymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Göteborg. Här läser idag drygt 1000 elever. Angeredsgymnasiet har fina lokaler med tillgång till både skolrestaurang och en stor sporthall i anslutning till Angereds centrum. Vad som utmärker Angeredsgymnasiet är att skolans elever får...

Läs mer om Angeredsgymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Emma.E
09 nov 2021
Underbart

Jag älskade den här skolan och det här programmet. Bra lärare med tålamod och ett program som förbereder dig för livet. Jag saknar dem varje dag.

5/5
Ema
01 nov 2021
Älskar Angeredsgymnasiet

Jag gick handel på Angeredsgymnasiet och älskade varje sekund av min tid där. Lärarna var var duktiga på sitt jobb och såg till att hjälpa oss nå vårt mål. Vi hade den bästa t...

Visa hela
5/5
Pam
11 nov 2019
Gymnasiet för allt och alla

Helt klart bästa skolan som gör verkligen allt för sina elever , dom gör så att alla på skolan ska trivas må bra och känna sig trygga. De bästa med skolan är att man känner sig ...

Visa hela
Sponsrad