Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Sundsvalls gymnasium, i Sundsvall
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 213,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 213,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet är något för dig som är kreativ, idérik och funderar på att starta eget!

Hos oss får du kunskap om hur företag arbetar med utveckling av produkter och marknader samtidigt som du blir förberedd för arbetet inom handel med varor och tjänster. Du lär dig hur viktigt det är att bemöta människor på ett professionellt sätt, vad god service betyder och att använda informationsteknik (IT) för kommunikation med kunder.

Utbildningen erbjuder många tillfällen att praktisera dina teoretiska kunskaper. Genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) får du använda dina kunskaper i verkligheten. Du tränas i försäljningsteknik, service, att ta fram reklammaterial och lär dig att visa dina produkter på ett säljande sätt.

Försäljnings- och serviceprogrammet med lokaler på Hedbergska.

Kontakta oss om du har några frågor. 

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sundsvall

Kontakt med näringslivet

Försäljnings- och serviceprogrammet har ett aktivt programråd som syftar till att stärka samarbetet mellan skola och näringsliv. För att utbildningen ska bli så bra som möjligt, är det betydelsefullt för oss i skolan att ta del av den kompetens som finns bland branschens företrädare.

I programrådet ingår företagsledare från Ica Maxi, Åhléns, Willys, Cubus, Clas Ohlson, XXL-Sport, Coop Forum och Lindex samt lärare och rektor för programmet.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Sundsvall. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
Mejladress:

Framtida yrken och studieområden

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att arbeta inom exempelvis dagligvaruhandeln i Sverige eller utomlands, som marknadsförare, egen företagare eller säljare.

Du kan även läsa till grundläggande behörighet för studier på högskola/universitet om du väljer att läsa till Svenska 2 och 3/ Svenska som andraspråk 2 och 3 samt engelska 6!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sundsvalls gymnasium
Skolhusallén 6
852 37 Sundsvall

Välkommen till Sundsvalls gymnasium! 

Är marknadsföring eller företagande något du funderat på? Kanske svetsare eller fordonstekniker? Oavsett vad du vill bli så har Sundsvalls Gymnasium något som passar just dig.  Men vårt stora utbud av nationella program och en stor mängd olika inriktningar kan...

Läs mer om Sundsvalls gymnasium och visa alla program.

Sponsrad