Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Försäljnings- och serviceprogrammet

Sundsvalls gymnasium
Programinformation
Sundsvall
Försäljnings- och serviceprogrammet

Film

Handels- och administrationsprogrammet

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet är något för dig som är kreativ, idérik och funderar på att starta eget!

Hos oss får du kunskap om hur företag arbetar med utveckling av produkter och marknader samtidigt som du blir förberedd för arbetet inom handel med varor och tjänster. Du lär dig hur viktigt det är att bemöta människor på ett professionellt sätt, vad god service betyder och att använda informationsteknik (IT) för kommunikation med kunder.

Utbildningen erbjuder många tillfällen att praktisera dina teoretiska kunskaper. Genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) får du använda dina kunskaper i verkligheten. Du tränas i försäljningsteknik, service, att ta fram reklammaterial och lär dig att visa dina produkter på ett säljande sätt.

Försäljnings- och serviceprogrammet med lokaler på Hedbergska.

Kontakta oss om du har några frågor. 

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakt med näringslivet

Försäljnings- och serviceprogrammet har ett aktivt programråd som syftar till att stärka samarbetet mellan skola och näringsliv. För att utbildningen ska bli så bra som möjligt, är det betydelsefullt för oss i skolan att ta del av den kompetens som finns bland branschens företrädare.

I programrådet ingår företagsledare från Ica Maxi, Åhléns, Willys, Cubus, Clas Ohlson, XXL-Sport, Coop Forum och Lindex samt lärare och rektor för programmet.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Sundsvall. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
Mejladress:

Framtida yrken och studieområden

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att arbeta inom exempelvis dagligvaruhandeln i Sverige eller utomlands, som marknadsförare, egen företagare eller säljare.

Du kan även läsa till grundläggande behörighet för studier på högskola/universitet om du väljer att läsa till Svenska 2 och 3/ Svenska som andraspråk 2 och 3 samt engelska 6!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Sundsvalls gymnasium

Välkommen till Sundsvalls gymnasium! 

Är marknadsföring eller företagande något du funderat på? Kanske svetsare eller fordonstekniker? Oavsett vad du vill bli så har Sundsvalls Gymnasium något som passar just dig.  Men vårt stora utbud av nationella program och en stor mängd olika inriktningar kan...


Läs mer om Sundsvalls gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sundsvalls gymnasium

Hovrättsgatan 2
852 37 Sundsvall

 Visa telefonnummer
gymnasium.sundsvall.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Sundsvalls gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sundsvalls gymnasium
Jag vill börja på Sundsvalls gymnasium
Jag vill boka in ett besök på skolan
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information