Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 206,7)
Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 206,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

 Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet är för dig som vill ha en yrkesutbildning inom försäljning, handel, kommunikation och service; vill göra delar av utbildningen på ett företag, samt vill kunna kombinera skola och ishockey.

OM PROGRAMMET

Försäljnings- och serviceprogrammet är en bred utbildning för dig som är intresserad av handel, service, försäljning hållbar utveckling och av att driva eget företag.

Under årskurs 3 får du möjlighet att starta och driva ett UF-företag (Ung Företagsamhet). Du har arbetsplatsförlagt lärande (APL) 15 veckor under din studietid. Under dessa veckor jobbar du mot programmets mål genom att du gör delar av kurserna på en arbetsplats.

EFTER GYMNASIET

Efter gymnasiet har du grundläggande kunskaper för att kunna jobba med försäljning, inköp, kundservice och butiksarbete. Kunskaperna du tillägnat dig har du nytta av i många yrken. Du blir också behörig till yrkeshögskolan där kan du t.ex. läsa vidare inom ekonomi, marknadsföring, turism, ledarskap m.m. För grundläggande behörighet behöver du komplettera med Engelska 6 (100p), Svenska 2 (100p) och Svenska 3 (100p). Dessa kurser står med i din studieplan och du kan aktivt välja bort dem om du inte vill studera för grundläggande behörighet till högskola och universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malung

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Malung

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Malung-Sälens gymnasieskola
Västra Bangatan 20
782 21 Malung

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant...

Läs mer om Malung-Sälens gymnasieskola och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Emmy
19 jan 2017
msg

Trevlig skola med mycket bra och roliga/trevliga lärare. Dock inte alltid så bra ordning.

Sponsrad