Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Magnus Åbergsgymnasiet
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 150 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
 • Antagningspoäng: 157,5
  (medelvärde: 194,6) * statistik från 2019/20

Film

Har du funderat på vad du vill bli i framtiden? Här kan du lyssna på elever från olika program på Magnus Åbergsgymnasiet, Nils Ericsongymnasiet och Birger Sjöberggymnasiet och inspireras av deras framtidsplaner!

Om utbildningen

Husbyggnad på Magnus Åbergsgymnasiet

Bygg- och anläggningsprogrammet på Magnus Åbergsymnasiet i Trollhättan är ett praktiskt program för dig som är kreativ och vill börja jobba direkt efter gymnasiet. Här får du arbeta med händerna och får både den teoretiska och den praktiska grunden du behöver för att arbeta i byggbranschen. Det finns två inriktningar att välja på: Husbyggnad eller Måleri.

Byggnation vid ombyggnad och renovering

Bygg- och anläggningsprogrammet utbildar du dig till yrkesarbetare och lär dig om byggnation och anläggning vid nyproduktion, ombyggnad och renovering. Förutom själva hantverket och yrkets färdigheter lär du dig om branschens olika yrkesroller och hur du driver eget företag inom i byggbranschen. Du får också viktiga kunskaper om lagar, regler, riskbedömningar, arbetsmiljö.

På Bygg- och anläggningsprogrammet jobbar du nära tillsammans med klasskompisar, lärare och skolans samarbetsföretag. Utbildningen är praktiskt och du får redan från början praktisera dina kunskaper och successivt lära dig yrket i övningar och riktiga projekt på skolan.

Praktik - APL

Som på alla yrkesprogram ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL), vilket är en avgörande del av utbildningen. APL är praktik som du gör under vissa veckor genom att jobba på en arbetsplats inom ditt yrkesområde. Genom din APL fördjupar du dina kunskaper får en inblick i det yrket du har valt. Du får använda dig av dina kunskaper från skolan och kunskaperna sätter sig, samtidigt som du bygger upp ett kontaktnät som du har användning för när du ska ut i arbetslivet.

Magnus Åbergsgymnasiets Byggprogram är "Branschrekommenderad skola" av Byggnadsindustrins yrkesnämnd, BYN och en "Prioriterad skola" av Skanska Sverige AB.

Inriktningen Husbyggnad ger dig kunskaper om nybyggnation, renovering och ombyggnation av bostäder och andra lokalet. Du får också lära dig om arbete med broar och andra anläggningar.

Efter att ha läst Husbyggnad på Bygg- och anläggningsprogrammet kan du arbeta som exempelvis:

 • Snickare
 • Träarbetare
 • murare
 • anläggningsmaskinsförare
 • anläggningsarbetare
 • betongarbetare
 • murare
 • plattsättare

Gymnasial lärlingsutbildning

Som ett alternativ till vanlig skolbaserad utbildning så finns möjligheten att läsa utbildningen som lärling på en arbetsplats, vilket är ungefär hälften av utbildningstiden. Där får du arbeta tillsammans med arbetskamrater och lära dig mer om yrket. Gymnasial lärlingsutbildning har samma krav som skolförlagd yrkesutbildning och du har samma möjligheter att få grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Magnus Åbergsgymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggnadsindrustrins yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Magnus Åbergsgymnasiet

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller. Skolan har ett stort utbud av både nationella program och yrkesprogram där varje program har en egen del på skolan, vilket ger trygghet och nära kontakt med...


Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Magnus Åbergsgymnasiet

Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.magnusabergsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Magnus Åbergsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Magnus Åbergsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: