Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Hahrska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 170 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 82,5
    (medelvärde: 164,5) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-12

Film

 Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Om utbildningen

Bygg och anläggning- Bygg din framtid hos oss

Bygg- och anläggningsprogrammet på Hahrska är ett branschrekommenderat yrkesprogram som leder till ett stort antal arbeten, till exempel snickare, målare, murare, golvläggare, anläggare och maskinförare.

På Bygg- och anläggningsprogrammet kan du bli till exempel snickare, målare, murare, golvläggare, anläggare och maskinförare, beroende på vilken inriktning du väljer. Inriktning söker du till år två utifrån betygen i år ett.

Under det första året får du grundläggande kunskaper om byggprocessen, såväl planering som genomförande. Du studerar ritningsläsning och verktygshantering samt säkerhet och arbetsmiljölagstiftning.

Det första året läser du på Hahrska gymnasiet. Resterande år läser du på Hahrska eller Edströmska gymnasiet beroende på inriktning. I samtliga inriktningar ingår minst 15 veckors Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du kan välja att läsa högskolespåret, som ger dig grundläggande behörighet för högskolestudier.

Inriktning Husbyggnad

Inom husbyggnadsinriktningen utbildar du dig till snickare, murare eller betongarbetare. Väljer du att specialisera dig inom snickeri kommer du jobba med att bygga framtidens bostäder, kontor och anläggningar. Som betongare kommer du arbeta med ett av världens mest populära byggmaterial. Kanske blir du brobyggare eller en del av ett arbetslag på en stor byggarbetsplats? Som murare arbetar du med husbyggnad men också med stuckatur, utsmyckningar eller kanske med att bygga kakelugnar.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Hahrska gymnasiet

Välkommen till Hahrska gymnasiet i Västerås!

Hahrska gymnasiet hittar du i ljusa och välutrustade lokaler i Kopparlunden mitt i Västerås. Skolan erbjuder aktuella och branschnära utbildningar inom bygg och VVS. Hahrska gymnasiet i Västerås utbildar framtidens hantverkare och har, som enda skola i Västerås, en branschrekommendation från...


Läs mer om Hahrska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hahrska gymnasiet

Glödgargränd 4
721 87 Västerås

 Visa telefonnummer
www.vasteras.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Caspian

Jättebra lärare och uppgifter. Bra utbildning, lärarna hjälper till hela tiden när det behövs

Jossan

Jag älskar skolan för det är bra upplägg, fräscha klassrum, stor bygghallen och lärarna är underbara. Man får en kompis relation till lärarna och man hälsar alltid på varandra under dagen så man känner sig välkommen

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Hahrska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hahrska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information