Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Hahrska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 130 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 80,0
    (medelvärde: 182,5) * statistik från 2019/20

Film

Läs mer om Bygg- och anläggningsprogrammet på Hahrska gymnasiet i Västerås - en del av Västerås kommunala gymnasieskolor.

 Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Om utbildningen

Bygg din framtid hos oss

Bygg- och anläggningsprogrammet på Hahrska är ett branschrekommenderat yrkesprogram som leder till ett stort antal arbeten, till exempel snickare, målare, murare, golvläggare, plåtslagare, anläggare och maskinförare.

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram som leder till ett stort antal arbeten, till exempel snickare, målare, murare, golvläggare, plåtslagare, anläggare och maskinförare, beroende på vilken inriktning du väljer. Årskurs ett läser du på Hahrska gymnasiet. Inriktning söker du till år två utifrån betygen i år ett. Under det första året får du grundläggande kunskaper om byggprocessen, såväl planering som genomförande. Du studerar ritningsläsning och verktygshantering samt säkerhet och
arbetsmiljölagstiftning. Det första året läser du på Hahrska gymnasiet. Resterande år läser du på Hahrska eller Edströmska gymnasiet beroende på inriktning. I samtliga inriktningar ingår minst 15 veckors Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Många elever väljer att läsa högskolespåret, som ger dig behörighet för högskolestudier.

Inriktning Husbyggnad

Inom husbyggnadsinriktningen utbildar du dig till snickare, murare eller betongarbetare. Väljer du att specialisera dig inom snickeri kommer du jobba med att bygga framtidens bostäder, kontor och anläggningar. Som betongare kommer du arbeta med ett av världens mest populära byggmaterial. Kanske blir du brobyggare eller en del av ett arbetslag på en stor byggarbetsplats. Som murare arbetar du med husbyggnad men också med stuckatur, utsmyckningar eller kanske med att bygga kakelugnar.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Hahrska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggnadsindrustrins yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Hahrska gymnasiet

hahrska-gymnasiet

Välkommen till Hahrska gymnasiet i Västerås!

Hahrska gymnasiet hittar du i helt nya, specialutformade lokaler i Kopparlunden mitt i Västerås. Skolan erbjuder aktuella och branschnära utbildningar inom bygg- och VVS. Branschrekommenderade utbildningar på Hahrska gymnasiet! Hahrska gymnasiet i Västerås utbildar framtidens hantverkare och har, som enda skola...


Läs mer om Hahrska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hahrska gymnasiet

Vedbovägen 1
721 87 Västerås

 Visa telefonnummer
skola.vasteras.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Caspian
(5)
Jättebra lärare och uppgifter. Bra utbildning, lärarna hjälper till hela tiden när det behövs
Jossan
(5)
Jag älskar skolan för det är bra upplägg, fräscha klassrum, stor bygghallen och lärarna är underbara. Man får en kompis relation till lärarna och man hälsar alltid på varandra under dagen så man känner sig välkommen
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Hahrska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hahrska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: