Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Sågbäcksgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Antal elever: cirka 50 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 100,0
    (medelvärde: 177,9) * statistik från 2022
(Läs mer) Event
2023-04-22
Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Om utbildningen

Sågbäcksgymnasiet - Bygg och anläggning med inriktning husbyggnad 

I byggbranschen är det viktigt att vara både en duktig hantverkare och gilla att arbeta för andra människor. På Sågbäcksgymnasiets Bygg- och anläggningsprogram tränas du för att växa in i ditt kommande yrke som hantverkare samt att utvecklas socialt. Här varvas teori med praktik och man tänker att allt du tillverkar på programmet ska vara av den kvaliteten att en kund blir nöjd med resultatet.

Bygg- och anläggningsprogrammet på Sågbäcksgymnasiet är branschrekommenderat av BYN (Byggnadsindustrins yrkesnämnd). 

Innehåll på Bygg- och anläggningsprogrammet

Programmet ger dig grundläggande kunskaper inom hela byggprocessen. Du får  arbeta med nybyggnation, underhåll och renovering av hus och anläggningar. 

Inriktning husbyggnad

På inriktningen husbyggnad lär du dig hantverkets grunder i skolans välutrustade verkstäder. 

Från åk 2 kan du välja inriktning. Alla elever startar med ett gemensamt ”basår” då du får pröva på olika yrkesinriktningar och metoder inom byggbranschen.

APL - Lärling

De praktiska kurserna hålls i skolans egen bygghall samt i snickeri- och måleriverkstäder. Därutöver gör du APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på företag. Denna tid ger dig möjlighet att skapa en yrkesroll och ger även träning i kommunikation och förståelse för olika människor och yrkesgrupper.

Alla elever på Bygg- och anläggningsprogrammet blir lärlingar i åk 3. Det innebär att halva tiden av din utbildning i åk 3 sker under APL på ett företag.

Efter din utbildning 

Efter gymnasieutbildningen kan du direkt söka arbete som lärling på byggföretag som träarbetare eller målare. Under gymnasietiden kan du läsa in grundläggande högskolebehörighet för att längre fram vidareutbilda dig på högskola/yrkeshögskola till exempelvis byggingenjör.

Ladda ner broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lärlingsutbildning

Alla skolans elever på Bygg- och anläggningsprogrammet blir lärlingar i åk 3. Det innebär att halva tiden av din utbildning i åk 3 sker ute på ett företag.

Fortsatta studier

För dig som vill finns möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet under gymnasieutbildningen. Du har då möjlighet längre fram att välja att utbilda dig till exempelvis byggingenjör.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet - En yrkesinriktad skola i Stockholm!

Sågbäcksgymnasiet (SGY) är ett yrkesinriktat gymnasium som ligger i Huddinge i södra Stockholm. SGY erbjuder utbildningar inom branscherna barn och fritid, bygg, måleri, fordon samt restaurang. I fokus har vi din utveckling och förberedelse för ditt framtida liv. Det är...


Läs mer om Sågbäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sågbäcksgymnasiet

Huddingevägen 352
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sagbacksgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information