Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Nacka gymnasium
Programinformation
Nacka, Stockholm
Bygg- och anläggningsprogrammet
Startdatum: - Nacka

Film

En kort presentation av Nacka gymnasium! 

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Om utbildningen

Bli träarbetare, betongarbetare eller murare på Bygg- och anläggningsprogrammet

Vill du jobba på ett byggföretag i framtiden? Har du samarbetsförmåga och servicekänsla? Vill du både arbeta inomhus och inomhus med ett varierat arbete? Då ska du välja Bygg- och anläggningsprogrammet på Nacka gymnasium.

Bygg- och anläggningsprogrammet är en bred utbildning där du kommer få lära dig allt inom nybyggnad, ombyggnad och anläggning. Byggmarknaden har gått från att vara ett hantverk till din teknik och nya material. Det är ett självständigt och skiftande arbete där du kan välja mellan ett tjugotal olika specialyrken. Du får teoretiska kunskaper i skolan och praktiska ute på ett företag under din praktik. Efter studenten kan du avancera till arbetsledare, du kan studera vidare till ingenjör eller varför inte starta eget. 

Läs inriktning Husbyggnad

Inriktningen Husbyggnad ger dig kunskaper i nybyggnad, ombyggnad, underhåll och reparation. Du kan utbilda dig till träarbetare, betongarbetare eller murare genom att välja att läsa en av dessa programfördjupningar.

Träarbetaren - som Träarbetare får du lära dig att tillverka gjutformar, bygger stommar och reser väggar. Tak skall spikas och väggbeklädnader som gips- eller spånskivor sättas upp. Inredningen som fönster, dörrkarmar och skåp får du lära dig att montera.

Betongarbetaren – som Betongarbetare får du lära dig att armera och gjuta husgrunder, valv, väggar, golv och bygga broar. Du får också montera och foga samman färdiggjutna betongelement. Då tas byggkranar och betongpumpar till hjälp. Som betongarbetare kan du välja att specialisera dig på armering.

Muraren- har ett traditionellt hantverk som kräver stor yrkesskicklighet. Som murare lär du dig att mura fasader och öppna spisar, sätta kakel, lägga golvplattor samt putsa väggytor. Du kan också specialisera dig på plattsättning

Gör praktik under gymnasiet 

Under cirka 25 veckor av utbildningen är du ute på praktik genom arbetsplatsförlagt lärande, APL. Efter din grundutbildning i skolan påbörjas din lärlingstid på ett företag. När du fullgjort den får du ut ditt yrkesbevis.

Studera på Nacka gymnasium

Nacka gymnasium är en stor skola med alla de fördelar som det innebär, men Byggprogrammet är däremot ett litet program med egna lokaler. Här går cirka 20 elever i varje årskurs och skolan jobbar aktivt för att få en god stämning mellan alla elever. 

Bilderna högst upp är kakel som eleverna på Bygg- och anläggningsprogrammet har gjort.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Plugga vidare

Du som vill studera vidare har möjlighet att läsa in de kurser som krävs för att få grundläggande behörighet till högskolan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Fortsatta studier

Plugga vidare

Du som vill studera vidare har möjlighet att läsa in de kurser som krävs för att få grundläggande behörighet till högskolan.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Nacka gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Certifieringar

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggnadsindrustrins yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka gymnasium

Nacka Gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Många elever och föräldrar beskriver Nacka gymnasium som en ”riktig skola”, där lärarna bryr sig om sina elever och där utbildningen står i centrum. Kommunförbundets sammanställning av resultat visar att Nacka gymnasium är en av Sveriges bästa kommunala gymnasieskolor. Skolan...


Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nackagymnasium.nacka.se Utbildningens hemsida


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Nacka gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nacka gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: