Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Nacka gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Byggyrket är variationsrikt, kreativt och fritt. Du kan starta eget eller ta anställning inom bygg- eller servicebolag och arbetsmarknaden är ljus.

Nacka gymnasium ger dig en bred orientering om byggprocessen och grundläggande kunskaper inom nybyggnad, ombyggnad och anläggning. Den största delen av utbildningen sker i byggsalen och på olika byggföretag.

Inriktning Husbyggnad

Vill du lära dig hur man bygger ett hus från grund till tak? Vill du gå ut till en blomstrande arbetsmarknad och skapa bestående värden? Vill du ha ett kreativt och fritt arbete med möjlighet att starta eget företag, jobba i nyproduktion eller kanske utbilda dig byggnadsingenjör? Då är byggprogrammet något för dig. 

“Lärarna ser alltid till att vi har det bra, speciellt för oss tjejer.” (Filippa, elev)

På Nacka gymnasium kan du utbilda dig till träarbetare, betongarbetare och murare.

Träarbetaren är med under hela byggprocessen och arbetar bland annat med att resa väggar, bygga tak och montera köksinredning.

Betongarbetaren armerar och gjuter husgrunder, valv och väggar och är också en viktig resurs vid brobyggen. På praktikplatsen kan du även få montera och foga samman färdiggjutna betongelement.

Som murare lär du dig att mura fasader och öppna spisar, sätta kakel och lägga golvplattor samt putsa väggytor. Du kan även specialisera dig på plattsättning.

Mellan 25 och 35 veckor av utbildningen förläggs till en arbetsplats, så kallad APL. Under APL-tiden utbildas du av en handledare på arbetsplatsen, med stöd av lärare från skolan.

Vi erbjuder även gymnasial lärlingsutbildning, vilket innebär att minst 50 procent av tiden på Bygg- och anläggningsprogrammet är arbetsplatsförlagd.

Efter tre år erhåller du en yrkesexamen och får samtidigt ut din lärlingsbok från Byggnadsindustrins yrkesnämnd. Yrkesexamen är ett stort och viktigt steg mot ditt framtida yrkesbevis.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Fortsatta studier

Plugga vidare

Du som vill studera vidare har möjlighet att läsa in de kurser som krävs för att få grundläggande behörighet till högskolan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Fortsatta studier

Plugga vidare

Du som vill studera vidare har möjlighet att läsa in de kurser som krävs för att få grundläggande behörighet till högskolan.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Certifieringar

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Hector
10 feb 2022
Gå bygg!

Utbildningen ger en fyllig och bra start på din karriär inom bygg. Utöver det positiva är det ofta dålig mat.

Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 40 Nacka

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...

Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Sponsrad