Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 102,5
(medelvärde: 186,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 102,5
(medelvärde: 186,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

kunskapscompaniet- bygg- anläggningpogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet på Kunskapscompaniet Gymnasium i Eskilstuna

Vårt Bygg- och anläggningsprogram är för dig som vill arbeta med att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar och siktar på att jobba som snickare, murare eller andra yrken inom byggbranschen.

Bygg- och anläggningsprogrammet på Kunskapscompaniet med inriktning husbyggnad ger dig en bra yrkesutbildning som snabbt leder till jobb och egen inkomst. 

Under ditt första år på programmet läggs både den teoretiska och praktiska grunden för yrket. Du får prova på de olika delarna av yrket, för att du sedan ska kunna välja vad du vill spetsa din yrkeskunskap inom.

Bygglärling

Under år två och tre går du ut som lärling, vilket innebär att mer än hälften av din utbildning sker på riktiga arbetsplatser. Lärlingsutbildningen innebär inte att du går en annan utbildning, utan enbart att du lär dig i en annan miljö och på ett annat sätt.

På skolan läser du de gymnasiegemensamma ämnena och vissa delar av yrkesämnena som du behöver.

Välj vad du vill bli!

Programmet passar dig som vill jobba som exempelvis snickare, golvläggare eller murare. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera vidare på högskola eller universitet.

Branschrekommenderad skola

Vi är stolta över att vara en skola som rekommenderas av Byggnadsindustrins yrkesnämnd.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Eskilstuna

Sociala medier

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Eskilstuna. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, Alva Myrdals gata 5, 631 86 ESKILSTUNA
Telefon: 016-710 10 00
Mejladress: lena.sjolin@eskilstuna.se

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kunskapscompaniet Gymnasium
Köpmangatan 1
633 56 Eskilstuna

Kunskapscompaniets Gymnasieskola

Kunskapscompaniets gymnasieskola är en liten skola med stor gemenskap och hög trivsel. Här pluggar du till ett yrke och de flesta går ut i jobb direkt efter studenten medan andra väljer att läsa vidare på exempelvis yrkeshögskolan. Våra elever trivs...

Läs mer om Kunskapscompaniet Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad