Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Järfälla gymnasium
Programinformation
Järfälla
Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Bygg och anläggning på Järfälla gymnasium

Läs Bygg- och anläggningsprogrammet på Järfälla gymnasium

Det här är utbildningen för dig som vill bli hantverkare inom Bygg. Det är ett rörligt arbete som är fritt och självständigt!

Jobbet som byggnadsarbetare är ofta självständigt och här behövs en förmåga att se vad som behöver göras och kunskap om hur det ska utföras. På större arbetsplatser får man ofta arbeta i arbetslag.

Arbetsmarknaden efter utbildningen

Det finns goda möjligheter till arbete efter utbildningen. Branschen påverkas också av byggkonjunkturen. Järfälla gymnasium har hela tiden kontakt med arbetsmarknaden och du får själv chansen att knyta kontakter under dina APL-perioder. Du kan öka dina chanser rejält att få jobb genom att sköta din praktik.  

APL och lärling

Under din gymnasietid får du 34 veckors APL (praktik). Du har dessutom stora möjligheter att få välbetalda sommarjobb om du är tillräckligt ambitiös under din APL. Efter din utbildning ska du gå som lärling i ett företag - 6800 timmar inkl. betygspoäng och feriejobb - innan du blir fullbetald. Vid slutet av din lärlingstid gör du ett yrkesteoretiskt prov för att visa att du är en duktig hantverkare!

Gymnasiearbete

I slutet av din utbildning får du göra ett gymnasiearbete inom ditt valda yrkesområde där du får visa att du har de kunskaper som behövs för att börja jobba med det du har utbildat dig till.

Möjlig vidareutbildning

Efter att ha läst Bygg- och anläggningsprogrammet är du behörig till Yrkeshögskolan som har ett- och tvååriga eftergymnasiala utbildningar med praktik.
För dig som vill ha grundläggande högskolebehörighet är det viktigt att du planerar dina studier. Du behöver nämligen se till att läsa ytterligare två kurser i svenska (200p) och en kurs i engelska (100p) då.

Inriktning Husbyggnad

På inriktning husbyggnad på Bygg- och anläggningsprogrammet lär du dig att bygga nya hus från grunden, samt bygga om och renovera äldre fastigheter. På byggprogrammet får du ofta vara med och jobba med projekt utanför skolans område. Till exempel har man tidigare varit i Norge, Holland, Åland, Tierps Arena, Dalarna, Stockholms skärgård och i kommunens olika anläggningar.

Järfälla gymnasium har ett mycket bra samarbete med så väl större byggföretag som mindre så kallade lokala byggfirmor. Skolan garanterar praktikplatser (APL) till alla elever på programmet. Inriktningen Husbyggnad ger möjlighet till jobb som exempelvis trä- betongarbetare, plattsättare eller murare.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Järfälla gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesprogram. Det är möjligt att bli högskolebehörig genom att läsa de kurser som behövs i svenska och engelska.

Reportage

Amanda och Anna på Järfälla gymnasium

"Vi valde Bild & formgivning på Järfälla gymnasium"

Läs mer Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggnadsindrustrins yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Järfälla gymnasium

Järfälla gymnasium

Välkommen till Järfälla gymnasium

Järfälla gymnasium erbjuder en bredd av spännande program. Här finns såväl högskoleförberedande utbildningar, yrkesprogram, introduktionsprogram som gymnasiesärskola. Du kan välja utbildningar som gör dig förberedd för att plugga vidare eller för att gå direkt ut i arbetslivet. Järfälla gymnasium ger stora valmöjligheter...


Läs mer om Järfälla gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Järfälla gymnasium

Järfälla gymnasium

Mälarvägen 2
177 42 Järfälla

 Visa telefonnummer
jarfallagymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"Vi valde Bild & formgivning på ...
Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.

Läs mer