RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

Magnus Åbergsgymnasiet, i Trollhättan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

NIU - Fotboll

På Magnus Åbergsgymnasiet och Nils Ericsonsgymnasiet har du möjlighet att välja till specialidrott inom antingen badminton eller fotboll till din utbildning.

Har du en idrott du brinner för som du skulle vilja satsa på? Nationell Idrottsutbildning (NIU) gör det möjligt för dig som idrottar att utveckla dina kunskaper och färdigheter kring idrotten under din gymnasietid, och få en livsstil anpassad till din idrott. På Magnus Åbergsgymnasiet erbjuder vi nationell idrottsutbildning i fotboll och badminton.

Kombinera med ett gymnasieprogram

Genom NIU kan du addera fler timmar idrott till din studieplan. Idrottsutbildningen kan väljas till samtliga nationella gymnasieutbildningar.

Kurserna omfattar 400 poäng och placeras på det individuella valet samt programfördjupningen.

Observera att du får olika påverkan på studieplanen beroende på vilket gymnasieprogram du väljer att kombinera NIU med. Prata med din studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer om vad NIU innebär för din studieplan.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Fotboll, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Programmet ger en grundläggande behörighet till högskola/universitet med inriktning på friskvård eller idrottsinriktade yrken.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Inriktning Fotboll

Innehållet på vår Nationella Elitidrottsutbildning (NIU) i fotboll kommer att göra dig väl förberedd fysiskt, mentalt, tekniskt och taktiskt för din egen tränings- och tävlingsverksamhet. Du utbildas i och får en fördjupning i bland annat: fotbollsteknik, spel, taktik och regler samt fysiska och mentala träningsprogram anpassade för dig. Du får även lära dig att planera och genomföra träningspass för dina klasskamrater. Genom kurserna Idrottsspecialisering 1,2 och 3, Träningslära för elitidrott 1 som alla ingår i ämnet Specialidrott, läser du garanterat 400 poäng. Detta ger dig en mycket bra grund för att komma närmare dina mål inom fotbollen. Träning och teori sker på dagtid vid tre tillfällen per vecka och leds av våra lärare.

Vi har 22 platser per läsår och urval sker bland annat utifrån dina fotbollsmeriter, referenser och genom provträning. Du läser NIU inom ramen för ett nationellt program, vilket betyder att du söker till både ett vanligt gymnasieprogram och nationellt godkänd idrottsutbildning. Hör med din SYV för mer information, poängplaner och hur du söker.

Information om ansökan och antagning

Antagningsträningar kommer att äga rum torsdagen den 8/12, torsdagen den 15/12 och måndagen den 19/12 klockan 9.00-10.30 på Edsborgs idrottsplats i Trollhättan. Du kommer efter din ansökan att bli kallad till två av dessa tillfällen via mail (som du uppgett i din ansökan). I mailet finns också mer utförlig information kring antagningsträningarna.

Vi kommer att ha digital information kring innehållet i vår NIU fotbollsutbildning måndagen den 9 januari 2022 kl 13:30. Länk till detta kommer att skickas ut till den sökande via mail under vecka 1 2022.Vi hörs och ses!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Fotboll så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Magnus Åbergsgymnasiet
Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Här finns den större skolans möjligheter, med de lilla skolans trygghet. Här blir du så mycket du kan! På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller som tillsammans skapar framtidens arbetsmarknad. Vi har ett stort...

Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad