Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Magnus Åbergsgymnasiet
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 150 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 194,6) * statistik från 2019/20

Film

Har du funderat på vad du vill bli i framtiden? Här kan du lyssna på elever från olika program på Magnus Åbergsgymnasiet, Nils Ericsongymnasiet och Birger Sjöberggymnasiet och inspireras av deras framtidsplaner!

Om utbildningen


Bygg- och anläggningsprogrammet, Målare

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram som ger dig praktiska och teoretiska yrkeskunskaper men också kunskaper om byggbranschens olika yrken och hur du startar eget företag i ett byggyrke. Du får även lära dig om lagar och regler, risker, arbetsförhållanden och andra frågor som är viktiga att känna till.

Lär dig använda färger efter olika ändamål

På inriktningen Måleri på Bygg- och anläggningsprogrammet får du lära dig måla invändiga och utvändiga ytor samt sätta upp material och klä väggarna. Du får också kunskap om vilka typer av färger som används i olika sammanhang och hur dessa val baseras på färgens skyddande värden och hur resultatet ska se ut.

Praktisera som målare på gymnasiet

På Magnus Åbergsgymnasiet jobbar lärare och elever nära tillsammans med varandra och med skolans samarbetsföretag. Redan från början får du börja praktisera dina kunskaper och lära dig målaryrket i övningar och riktiga projekt på skolan.

Praktiken, det arbetsplatsförlagda lärandet(APL) är en viktig del av utbildningen. Vissa veckor jobbar du på en arbetsplats inom målarbranschen. Genom din APL fördjupar du dina kunskaper och får en inblick i målaryrket. Samtidigt som du får använda dig av dina kunskaper fysiskt och på riktigt bygger du upp ett kontaktnät som är viktigt när du ska ut i arbetslivet.

Byggprogrammet på Magnus Åbergsgymnasiet är "Branschrekommenderad skola" av Byggnadsindustrins yrkesnämnd, BYN och en "Prioriterad skola" av Skanska Sverige AB.

Gymnasial lärlingsutbildning

Som ett alternativ till vanlig skolbaserad utbildning så finns möjligheten att läsa utbildningen som lärling på en arbetsplats, vilket är ungefär hälften av utbildningstiden. Där får du arbeta tillsammans med arbetskamrater och lära dig mer om yrket. Gymnasial lärlingsutbildning har samma krav som skolförlagd yrkesutbildning och du har samma möjligheter att få grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Magnus Åbergsgymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Magnus Åbergsgymnasiet

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller. Skolan har ett stort utbud av både nationella program och yrkesprogram där varje program har en egen del på skolan, vilket ger trygghet och nära kontakt med...


Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Magnus Åbergsgymnasiet

Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.magnusabergsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Magnus Åbergsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Magnus Åbergsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: