Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Magnus Åbergsgymnasiet
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 140 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 80,0
    (medelvärde: 181,8) * statistik från 2021

Film

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, Målare

Gillar du att arbeta praktiskt och kreativt? Vill du jobba direkt efter gymnasiet? Bygg- och anläggningsprogrammet är programmet för dig som gillar att arbeta med händerna.

Byggprogrammet på Magnus Åbergsgymnasiet är en ”Branschrekommenderad utbildning” av Byggnadsindustrins yrkesnämnd (BYN). Det betyder att du kan vara säker på att din utbildning är väl förankrad hos arbetslivet och att du får med dig nödvändiga kunskaper redan från start.
Det är ett yrkesprogram som ger dig både den praktiska och teoretiska grunden du behöver för att arbeta i byggbranschen. Hos oss kan du välja mellan yrkesutgångarna träarbetare, betongarbetare, murare, plattsättare eller målare.

Här utvecklas du som yrkesarbetare. Du lär dig om byggnation och anläggning vid nyproduktion, ombyggnad och renovering. Förutom att bygga dina kunskaper och färdigheter, kommer du att få lära dig om branschens olika yrken och hur du driver ett eget företag inom det yrke du har valt. Inom alla inriktningar tar vi även upp lagar och regler, arbetsförhållanden, riskbedömningar och andra frågor som inte har med själva yrkeserfarenheten att göra, men som man bör kunna innan man börjar jobba inom branschen.

Här jobbar du tätt tillsammans med klasskompisar, lärare och våra samarbetsföretag. Du får direkt börja praktisera dina kunskaper och träna din färdighet, både genom övningar och riktiga projekt på skolan. Det arbetsplatsförlagda lärandet (APL) som börjar i årskurs 2 är ett mycket viktigt inslag i utbildningen. Det betyder att du är på en arbetsplats inom ditt yrkesområde. Då får du skapa ett kontaktnät som är viktigt när du ska ut i arbetslivet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Magnus Åbergsgymnasiet

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Här finns den större skolans möjligheter, med de lilla skolans trygghet. Här blir du så mycket du kan! På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller som tillsammans skapar framtidens arbetsmarknad. Vi har ett stort...


Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Magnus Åbergsgymnasiet

Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.magnusabergsgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Magnus Åbergsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Magnus Åbergsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information