Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Nobelgymnasiet, i Karlstad
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 100,0
(medelvärde: 201,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 100,0
(medelvärde: 201,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever på bygg- och anläggningsprogrammet målar fönster i gult respektive grönt.

Gå bygg på Nobelgymnasiet!

Vill du ha ett framtidsyrke? Som byggarbetare är du med och skapar bostadshus, broar, hamnar och vägar och kommer definitivt att sätta spår i din omgivning. Låter det spännande? Välj då bygg- och anläggningsprogrammet!

Eftersom yrkesskickligheten till stor del sitter i dina händer får du på bygg- och anläggnings-programmet träna mycket på de praktiska momenten. Utbildningen bygger på en hantverks-tradition, men utvecklas hela tiden med ny teknik och nya material. För att du ska bli säker i ditt framtida yrke får du prova på hela kedjan av arbetsuppgifter – från planering till utvärdering och reflektion.

På bygg- och anläggningsprogrammet bygger du en bred och stabil grund att stå på om du vill arbeta inom byggbranschen. Under första året får du prova på alla de inriktningar vi erbjuder. Inför årskurs två väljer du sedan vilken väg du vill gå.

Inriktningar vi erbjuder: husbyggnad - trä, husbyggnad - mur, mark och anläggning, måleri, plåtslageri.

APL
APL (arbetsplatsförlagt lärande) är en naturlig länk till en ständigt föränderlig bransch som ställer stora krav på ett flexibelt förhållningssätt. Oavsett inriktning är ungefär hälften av utbildningen i årskurs två och tre, sammanlagt 32 veckor, APL förlagd på företag i byggbranschen. 

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

För elever som påbörjar studier på yrkesprogram från och med hösten 2023 kommer grundläggande behörighet att erbjudas enligt Skolverkets nya regler.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nobelgymnasiet
Nokiagatan 20
654 66 Karlstad

Välkommen till Nobelgymnasiet – Värmlands största yrkesgymnasium! Här blir du anställningsbar, högskoleklar och oslagbar. Oavsett om du letar efter en snabb väg till jobb eller bestämmer dig för att läsa vidare senare i livet står dörrarna öppna för dig. Vi...

Läs mer om Nobelgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad