Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Västmanland naturbruksgymnasium
Programinformation
Sala
Antal elever: 24 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 165
    (medelvärde: 203,8) * statistik från 2017
Tjejer som målar i ett rum

Om utbildningen

Plugga måleri på Västmanland naturbruksgymnasium!

Är du en kreativ person som vill jobba med måleri? På Västmanland naturbruksgymnasium kan du plugga bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri. Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesförberedande program vilket innebär att du som elev kommer att vara väl förberedd för jobb som målare direkt efter studenten.

Inriktning måleri

På måleriprogrammet kommer du att få lära dig såväl moderna som traditionella tekniker för att måla nybyggen och reparationer. Du kommer att få kunskap i hela målningsprocessen, lära dig att jobba med tapeter och du lär dig att hantera olika tekniker för ådring och marmorering. Du kommer att få läsa kurser i:

  • Måleri
  • Måleriprocessen
  • Bygg- och anläggning

Praktisera ute på ett företag

På måleriprogrammet kommer du som elev att få mycket praktisk erfarenhet. Under årskurs två kommer du att få spendera två dagar i vecka ute på ett företag under din APL, för att sedan i årskurs tre vara ute tre dagar i veckan. Praktikperioden brukar vara väldigt uppskattad och rolig och du kommer att få mycket bra erfarenhet ifrån den bransch som du vill jobba inom. Om du gör bra ifrån dig under din praktik finns det möjlighet till anställning som målare efter studenten.

Efter studenten

Efter studenten ifrån bygg- och anläggningsprogrammet kommer du att få en yrkesförberedande examen. Med den stora efterfrågan på skicklig och välutbildad personal inom byggsektorn och alla dina praktiska och teoretiska erfarenheter kommer du att vara eftertraktad på arbetsmarknaden. Om du vill fördjupa dina kunskaper efter studenten kan du söka in till yrkeshögskolan eller skaffa grundläggande högskolebehörighet genom att läsa till några kurser under gymnasietiden. Plugga vidare till:

  • Byggnadsingenjör
  • Arbetsledare
  • Arkitekt
Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Västmanland naturbruksgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Västmanland naturbruksgymnasium

Västmanland naturbruksgymnasium

Välkommen till Ösby Västmanland naturbruksgymnasium!

Ösby Västmanland naturbruksgymnasium hittar du i natursköna miljöer i Saladamm, 7 km ifrån Sala. Som elev på skolan kan du välja att läsa naturbruksprogrammet med inriktning skog, lantbruk, djur eller häst. Här kan du också läsa bygg- och anläggningsprogrammet. Inom...


Läs mer om Västmanland naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Västmanland naturbruksgymnasium

Saladamm Åby
73391 Sala

 Visa telefonnummer
osbygymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.