Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Bräckegymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 110 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri

Bräckegymnasiets Bygg- och anläggningsprogram är ett bra val för dig som vill arbeta inom byggsektorn och som tycker det är roligt att utföra ett ordentligt hantverk. I jobbet som byggare får du se ditt arbete växa fram. Det du producerar i ditt yrke kommer dessutom människor kunna ha glädje av i årtionden, kanske till och med ännu längre tid än så.

När du jobbar inom byggbranschen får du ett arbete som är variationsrikt, fritt och rörligt.

Läs till målare

I arbetet som målare använder du dig av olika målningstekniker och jobbar både med nybyggen och reparationer. Du arbetar också med målning av snickerier och fasadmålning. En viktig del av byggprocessen är färgsättningen.

Som elev på Bräckegymnasiet får du även lära dig arbeta med dekorativ målning som till exempel ådring och marmorering, vilket innebär att du med hjälp av penseln efterliknar olika träslag och marmor. Som målare kan du även jobba med att sätta upp tapeter och väv.

Gå utbildningen som lärling

Utbildningen till målare på Bräckegymnasiet är i lärlingsform. Det betyder att du har minst hälften av din utbildning på ett företag redan under första året. Det finns möjlighet för dig att läsa gymnasiegemensamma ämnen för att få grundläggande behörighet till högskola.

En viktig sak är att du kan ta ansvar och arbeta självständigt för att klara utbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Bräckegymnasiet

Bräckegymnasiet – Vi bygger yrkesstolthet!

Bräckegymnasiet i Göteborg är den rätta skolan för dig som vill jobba med bygg och anläggning i framtiden. Här får du en utbildning där du kombinerar teori och praktik och upp till hälften av din undervisning sker ute på en...


Läs mer om Bräckegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bräckegymnasiet

Uppfinnaregatan 1
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Bräckegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information