Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Sollefteå Gymnasium
Programinformation
Sollefteå
Antal elever: cirka 20 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 135,0
    (medelvärde: 210,4) * statistik från 2019/20

Videoreportage

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Måleri som lärling på Sollefteå Gymnasium

Bygg- och anläggningsprogrammet erbjuds endast som lärlingsutbildning.

Gillar du att arbeta praktiskt med ett hantverksyrke är detta programmet för dig. Byggbranschen erbjuder dig spännande arbetsuppgifter och yrkesmöjligheter i en bransch med goda framtidsutsikter.

Bygg- och anläggningsprogrammet är numera ett lärlingsprogram som vänder sig till dig som vill arbeta i något yrke inom husbyggnads sektorn. Stora delar av yrkeslärandet i årskurs 2 och 3 kommer därför att ske ute på arbetsplatser, där du utför dina arbetsuppgifter tillsammans med din handledare. Du förväntas delta aktivt i verksamheten på arbetsplatsen och måste anpassa dig till de villkor som gäller där. Det innebär att du följer arbetstiderna som gäller för arbetsplatsen och tempot kan vara högt. Därför är det viktigt att du visar intresse och att du gillar att ta för dig.

Söker du lärlingsutbildning är det viktigt att dina betyg från grundskolan är kompletta då det inte finns tid för att läsa in kurser från grundskolan.

Genom ditt individuella val kan du få grundläggande behörighet för högskolestudier, vilket branschen rekommenderar. Du har rätt att läsa de kurserna inom ramen för ditt program eller som utökat program.

Vad kan du bli?

De företag vi har samarbete med verkar i Sollefteå och Kramforsområdet och de yrken vi kan erbjuda utbildningar inom är plåtslagare, målare, plattsättare, golvläggare och träarbetare.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via Antagningskansliet i Sollefteå. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Söderleden 9 881 35 Sollefteå
Telefon: 0620-68 24 67
E-post: carola.adolfsson@solleftea.se

Gymnasieexamen

Programmet är yrkesförberedande. Det finns möjlighet att bli högskoelbehörig genom att välja att läsa vissa specifika ämnen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Sollefteå Gymnasium

Sollefteå Gymnasium - en flexibel gymnasieskola med många kombinationer.

Här studerar cirka 750 elever på 11 olika program och många fler inriktningar. Alla kan få högskolebehörighet Oavsett vilket program du väljer så hjälper vi dig att få grundläggande högskolebehörighet även på yrkesinriktade program. Om du vill. Det gäller bara...


Läs mer om Sollefteå Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Sollefteå Gymnasium

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Sollefteå Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: