Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet

Magnus Åbergsgymnasiet, i Trollhättan
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 217,2)
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 217,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet

Drömmer du om att arbeta med turism-, hotell- eller konferensverksamhet i framtiden? Är du intresserad av språk, resor, service och människor? Då är detta den rätta gymnasieutbildningen för dig.

På Hotell- och turismprogrammet får den grund du behöver för att antingen arbeta direkt efter gymnasiet eller för vidare studier. Du får grundläggande kunskaper inom hotell, konferens, turism och resor. Du lär dig bland annat service och bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap.

Hotell- och turismprogrammet präglas av branschens internationella karaktär. Språkkunskaper och förståelse för andra kulturer är viktiga inslag, särskilt om du vill arbeta eller studera vidare i andra länder.

I hotell- och turismbranschen är det avgörande att gästen får ett bra bemötande och en bra upplevelse. Därför är det personliga mötet och kundservice centrala delar i lärandet.

Under din tid här kommer du att få minst 15 veckors Arbetsplatsförlagt Lärande (APL). Det finns även möjlighet att genomföra APL i annat land.

Vi deltar ofta på olika mässor och evenemang för att din utbildning i hög utsträckning ska vara anpassad till arbetslivet. Du får en god insyn i hur det är att arbeta i en spännande och omväxlande bransch och du skapar kontakter med framtida arbetsgivare.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Arbete efter genomförd utbildning

Många som har läst Hotell- och turismprogrammet börjar redan efter studenten arbeta inom upplevelseindustri, turistinformation, konferens, event, reception, våningsservice, aktiviteter och upplevelser, bokning och försäljning och guidning

Guide och reseledare är populära yrken som ligger inom programmets område. Branschen ställer krav på både arbetslivs- och livserfarenhet för anställning, och programmet är en bra språngbräda mot dessa områden.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Behörighet

För att få grundläggande högskolebehörighet krävs att du läser kurserna:

Svenska 2 alt. svenska som andraspråk 2
Svenska 3, alt. svenska som andraspråk 3

Du kan välja dessa kurser inom ramen för det individuella valet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Magnus Åbergsgymnasiet
Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Här finns den större skolans möjligheter, med de lilla skolans trygghet. Här blir du så mycket du kan! På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller som tillsammans skapar framtidens arbetsmarknad. Vi har ett stort...

Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad