Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet

Magnus Åbergsgymnasiet
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 50 (.)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 80,0
    (medelvärde: 203,2) * statistik från 2019/20

Film

Går du i nian och funderar på ditt gymnasieval? Nu är det din tur att välja mellan våra högskoleförberedande program och yrkesprogram.👌

   

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet på Magnus Åbergsgymnasiet ger dig kunskaper inom
hotell, konferens, turism och resor. Du får förståelse för service och bemötande, kommunikation och marknadsföring och lär dig om försäljning och entreprenörskap. Programmet präglas av hotellbranschens internationella karaktär, där språkkunskaper och förståelse för andra kulturer är viktiga inslag. Detta kommer du märka på HT-programmet och du får nytta av utbildningen, särskilt om du vill arbeta eller studera vidare i andra länder.

Praktik utomlands

Inom hotell- och turismbranschen är det avgörande att kunden får ett bra bemötande och en bra upplevelse. Det personliga mötet och kundservice är i fokus på Hotell- och turismprogrammet och du tränar dina färdigheter i skolan såväl som under din praktik på en arbetsplats. Praktiken (APL) ger dig erfarenhet och kontakter inför ditt kommande yrkesliv. Magnus Åbergsgymnasiet erbjuder praktikplats utomlands för dig som vill få internationell erfarenhet.

Gymnasial lärlingsutbildning

Som ett alternativ till vanlig skolbaserad utbildning så finns möjligheten att läsa utbildningen som lärling på en arbetsplats, vilket är ungefär hälften av utbildningstiden. Där får du arbeta tillsammans med arbetskamrater och lära dig mer om yrket. Gymnasial lärlingsutbildning har samma krav som skolförlagd yrkesutbildning och du har samma möjligheter att få grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter att ha läst Hotell- och turismprogrammet blir du behörig till yrkeshögskolan, där du kan få en yrkeshögskoleexamen (om du läser ett år) eller en kvalificerad yrkeshögskoleexamen (om du läser två år).

För att kunna söka till universitet eller högskola måste du skaffa dig grundläggande högskolebehörighet och behöver då komplettera med svenska 2/svenska som andraspråk 2 samt svenska 3/svenska som andraspråk 3. Du kan läsa dessa kurser inom det individuella valet.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Magnus Åbergsgymnasiet

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller. Skolan har ett stort utbud av både nationella program och yrkesprogram där varje program har en egen del på skolan, vilket ger trygghet och nära kontakt med...


Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Magnus Åbergsgymnasiet

Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.magnusabergsgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet från Magnus Åbergsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Magnus Åbergsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: